Pak-choi

Pak-choi

Leírás

A pak-choi (v. bok-choi v. pok-choi) az ázsiai konyha egyik alapanyaga, mind gumója, mind levelei fogyaszthatóak. Egzotikusabb alapanyagokat is árusító zöldségeseknél, keleti fűszerboltokban lehet hozzájutni. Alacsony energia-, magas élelmi rost tartalmú zöldségféle, hús-, hal-ételek mellé kínálhatjuk köretként, de fogyaszthatjuk nyersen is, salátákban. Fotó: flickr by Brockley Market

Mikor vegyem

Frissen tavasszal-nyáron kapható nálunk.

hogyan tároljam

Hűtőben 4-5 napig eláll.

100g Pak-choi

fehérjetartalom

1.5 g

zsírtartalom

0.138 g

szénhidráttartalom

2.18 g

víztartalom

95.32 g

Hány kalória

gramm

pak-choi?

Top ásványi anyagok

Kalcium

105 mg

Nátrium

65 mg

Foszfor

37 mg

Magnézium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.194 g

C vitamin

45 mg

Kolin

6.4 mg

Béta-karotin

2681 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.027 g

egyszeresen telített zsírsav

0.015 g

többszörösen telített zsírsav

0.096 g

ásványi anyagok

Kalcium

105 mg

Vas

0.8 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

37 mg

Nátrium

65 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.021 mg

Mangán

0.159 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

1.18 g

víz

95.32 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.07 mg

Niacin - B3 vitamin

0.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.088 mg

Folát

66 µg

Kolin

6.4 mg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

2681 µg

Lutein+zeaxantin

40 µg

E vitamin

0.09 mg

K vitamin

45.5 µg

A vitamin

223 µg

C vitamin

45 mg

B6 vitamin

0.194 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?