r
Nosalty Logó

Extra zöldséges rizs

Éva-Anyóca
Extra zöldséges rizs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

916
Kalória
38.4g
Fehérje
181.6g
Szénhidrát
4g
Zsír
148.5g
Víz
-
Koleszterin
22.6g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 3660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3765.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    726.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2664 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5025 micro
Összesen 3660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A zöldséges rizshez

  1. A rizst tisztítjuk, mossuk, lecsepegtetjük.
  2. Jénaiba olajat teszünk, majd belerakjuk a rizst, rá az ételízesítőt és a borsot.
  3. Beletesszük a zöldborsót, a mexikói zöldséget,a vörösbabot és a kakukkfüvet.
  4. Felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Sütőben, középső rácson kb. 45 percig pároljuk. Még 10 percet bent hagyjuk kikapcsolt sütőben, hogy teljesen kipereghessen.
  6. Tálaljuk konzerv ananászdarabokkal, -karikákkal és házi őszibarack-befőttel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Péntek volt, kedvem, ötletem nem sok, spájzba betoppanva, lekapdostam, amihez kedvem volt, és elértem. Asztalra téve, úgy láttam, hús nélküli, könnyedebb ebéd lesz a menü. Belevágtam, és szerencsére sikert arattam vele.:-). A fiam külön örült, nagyon szereti, de, hogy másnap nincs suli, és nincs torna óra, a színes zöldségek effektje miatt kifejezetten, mert ez mindig gondot okoz a főzésnél. (bab, borsó, lencse, sárgaborsó, kukorica, zöldbab...csak akkor főzhetek, ha nincs suli, vagy hétvége van!) :-) Pedig mind jó alapanyag, de meggondolandó, és ezt tudomásul véve kell főznöm (nehéz!), de az étel neve is jelzi, ez most mehetett:-).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek