r
Nosalty Logó

Milánói csirkemelles rakott karfiol

Éva-Anyóca
Milánói csirkemelles rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

946
Kalória
44.5g
Fehérje
123.4g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
430.2g
Víz
122.9g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2515 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1027 mg
  • Foszfor
    3390 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    2151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2639 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    3569 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 4730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt tisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben megfőzzük.
  2. Jénaiban a mosott rizst dupla mennyiségű vízben, sóval és kevés vajjal kb. 40 perc alatt a sütőben készre pároljuk fedővel a tetején.
  3. Olajon a hagymákat, amiket vékonyra felkarikázunk vagy felkockázunk, kevés sóval puhára pároljuk.
  4. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pároljuk keverés mellett, és beletesszük a lecsópaprikát, a paradicsomot, a fűszereket, zöldfűszereket, a fejtett babot, és főzzük kb. 45 percig.
  5. Megkóstoljuk, ekkor kerül bele a felszeletelt gomba, és főzzük még kb. 10 percig, kóstolás, majd szükség szerint még ízesítjük. Ha kész, melegen tartjuk.
  6. A tepsibe rétegezzük: az alsó réteg a rizs fele, elsimítjuk a tepsi alján, rákerül a csirkemelles szósz, elterítjük, mindenhova jusson. Rákerül a a második fele a rizsnek, elegyengetjük, mindenhova jusson, erre tesszük szorosan egymás mellé a leszűrt karfiolrózsákat, bőven lelocsoljuk a tejföllel, elsimítjuk rajta, és megszórjuk bőven a reszelt sajttal (tehetünk rá füstölt sajtot).
  7. Előmelegített sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Milánói csirkét szerettem volna készíteni, és aztán jött a párolt rizs, karfiol,ötlete... -  ez a rakott étel született meg belőle. Két napi ebéd adag. Ahol többen étkeznek, ott egy napra lesz elég. Tálaláskor adhatunk hozzá még reszelt sajtot, és aki szereti savanyú uborkát vagy házi befőttet (sárgabarack, őszibarack, körte). Lehet a sorrend a szokásos: rizs, húsos szósz, karfiol, rizs, tejföl és sajt. Én most direkt a tetejére hagytam a karfiolrózsákat, és erre jött a tejföl és a sajt. A teteje lehetett volna pirultabb, de az illatok csábítóak voltak, a család éhes, és azt a pár perc sütést már nem bírták ki, ott álltak felettem, így ki kellett vennem a sütőből, és annak is örültem, hogy egyáltalán a tepsiben sikerült lefényképezni, mert éhesek voltak... A tányérra való tálalásig ezért nem jutottam el, de az étel finom lett, elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek