Nosalty Logó

Rakott karfiol rizs nélkül DoktorChick-től

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoktorChick
Rakott karfiol rizs nélkül DoktorChick-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2169 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 362 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1526.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 2169 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 84 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. Közben a húst pörkölt alapon felrakjuk főni (olajon megpirítjuk a hagymát, rá pirospaprika, aztán a hússal együtt felengedjük vízzel addig, hogy éppen felfedje). Forrásnál befűszerezzük ételízesítővel, borssal.
  3. Ha a karfiol megfőtt, egy műanyag tálba szedjük, hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt és a két tojást, jól elkeverjük (nem baj, ha kicsit összetörik a karfiol).
  4. Közben a pörkölt is elkészült, kanállal ezt is hozzáadjuk a keverékhez, ügyelve rá, hogy minél kevesebb lé kerüljön bele.
  5. Az egészet jól elkeverjük, vajjal kikent tepsibe vagy jénaiba öntjük, és 160°C-on kb. 1,5 órát sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 61419
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Tetejére reszelhetünk sajtot, illetve én el tudnám képzelni úgy is, ha az egészhez is reszelünk egy keveset. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

DoktorChick 13 recept

Az alapötletet Zsannától merítettem, ő sonkával csinálta, én szerettem volna egy kicsit több fehérjét (húst) rakni bele szintén rizs használata nélkül. A sajt most lemaradt az enyémről, mivel pár napig szinte minden ételt sajttal csináltam itthon, párom már unta. :) Nagyon szépen szeletelhető, laktató és egészséges étel. Még egyszer köszönjük Zsannának! :)

Hozzászólások

Babee

Nem akarok kötekedni, de a másfél óra nem sok?? Nem fél óra akart az lenni? :)

DoktorChick

Igazság szerint olyan rég raktam fel a receptet hogy most konkrétan nem tudom megmondani. Viszont azt tudom hogy levet eresztett a dolog ezért tovább kellett bent hagynom hogy tudjon párologni bel?le.

feketeilona

Én elkészítettem és nagy sikere volt, nagyon finom.

DoktorChick

Kedves Ilona, örülök hogy jól sikerült és ízlett!

yeri

Én 25 percet sütöttem és teljesen jó lett, lehet, hogy a tejfölön múlik. Nagyon finom köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.