r
Nosalty Logó

Rakott karfiol másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Rakott karfiol másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1091 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5013 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, kis csíkokra vágjuk. A vöröshagymát (lehet bármilyen más hagyma is), fokhagymát és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  2. Míg a karfiol elkészül, 1 ekextraszűz olívaolajjal kikenjük azt az edényt, amiben majd sütjük.
  3. Egy másik edényben - serpenyőben - 2 evőkanál olívaolajon kifehérítjüka kis darabokra vágott csirkemelleket(kb. 2 perc), majd hozzáadjuk először a vöröshagymát, egy kicsit így is sütjük (kb. 2 perc), hozzáadjuka fokhagymát, petrezselymetés a fűszereket, jól összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Én frissen őrölt fehérborsot, frissen őrölt színes borsot,borsikafüvet, kurkumát és provence-i frissen őrölt fűszerkeveréket használtam (őrlős üvegből).
  4. A kihűtött, lecsepegtetett karfiolt beletesszük az olajjal kikent sütőedénybe (ha túl nagyok a karfiolrózsák, kisebb darabokra vágjuk), elosztjuk rajta a melles-hagymás-petrezselymes-fűszereskeveréket, meglocsoljuk a joghurttal, megszórjuk a durvára reszelt zsírszegény sajttal,és mehet is a sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Aki szereti, fekete olajbogyóval tálalhatja (én ezt most kihagytam, mert nem volt itthon).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 21x16
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9361
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már évek óta kínlódok az étkezéssel.:( A zsíros, nehéz ételeket nem nagyon bírom, de eddig nem voltam hajlandó magamnak külön főzni. Mindig is a zöldséges, kevés húsos, könnyű ételeket kedveltem, de hát a lustaság, ugye fél egészség!:) Már ott tartottam, hogy 1 pohár víztől is felfújódtam, alig ettem, mégis híztam. Aztán a neten mindenféle dolgokat olvasgatva rátaláltam egy orvos oldalára, ahol hasznos dolgokat olvastam. Ezt a receptet is tőle loptam, csak egy kicsit megvariáltam. Az eredeti recept neve "Szicíliai karfiol fekete olívabogyóval", de az hús nélkül készül. Biztos úgy is finom, de mivel épp kéznél volt egy kevés kis csirkemell, gondoltam, azt is felhasználom. Szerintem bármilyen más zöldséggel is finom lehet, még brokkolival is ki fogom próbálni.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm. Ezen mód is el fogom készíteni, tetszik az ötlet.:-)

Vivike

Kedves Éva! Örülök, hogy tetszik. Majd lécci referálj, hogy ízlett. Nekem nagyon bejön, f?leg, hogy elég kevés benne a kalória. Üdvözlettel: Vivike

Éva-Anyóca

Kedves Vivike! Megírom.:-)) Éva-A.

Torma

Kedves Vivike! A story- ban elmondott gondolatok az én fejemben is cirkuláltak egy darabig! Most már egyre inkább csak zöldséges, vagy kevés hússal f?zött ételeket készítek. Tetszik ez a recepted is ( mert a csokis-diós-meggyes sütidet már olvastam a Sió versenyben :), a többit is elolvasom! Nekem az átállás a zöldséges ételekre a f?szerekkel/zöldf?szerekkel sikerült leghamarabb. Elkezdtem gyömbért, szójaszószt, szezámolajat, kurkumát, chilit használni pirított zöldségekhez, tofuhoz....kis szezámmaggal stb...koriander...próbáld ki! Ezek ötperces ételek, konnyu egy személyre is készíteni, de ezek még a férjuradnak is ízleni fog! Rengeteg ázsiai ízesítés? pirított zöldség recept van már itt a NS-in....és a tésztás ázsiai levesek is nagyon finomak! Nem kell agyon-f?szerezni....álom finomak, ha eltaláljuk az egyensúlyt! Minden jót a továbbiakban, üdv, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek