r
Nosalty Logó

Fürj, sárgarépa, borsikafű

Az ételművész (Adam Jones)
Fürj, sárgarépa, borsikafű
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Fürj

Fürj pác

Sárgarépapüré

Sárgarépa vinaigrette

Fürj mártás

Fürj vinaigrette

Ropogós csirkebőr

Mustáros befőtt

Kukoricakenyér

3142
Kalória
63.2g
Fehérje
207g
Szénhidrátok
222.3g
Zsír
936.2g
Víz
323.5g
Koleszterin
14.4g
Rost
106.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fürj

Fürj pác

Sárgarépapüré

Sárgarépa vinaigrette

Fürj mártás

Fürj vinaigrette

Ropogós csirkebőr

Mustáros befőtt

Kukoricakenyér

Összesen 3142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fürj

Fürj pác

Sárgarépapüré

Sárgarépa vinaigrette

Fürj mártás

Fürj vinaigrette

Ropogós csirkebőr

Mustáros befőtt

Kukoricakenyér

Összesen 6277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fürj

Fürj pác

Sárgarépapüré

Sárgarépa vinaigrette

Fürj mártás

Fürj vinaigrette

Ropogós csirkebőr

Mustáros befőtt

Kukoricakenyér

Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5678.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    936.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    6862 micro
  • β-karotin
    15116 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 3142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    444.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    266 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11357.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    7107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1872.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3933 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    13723 micro
  • β-karotin
    30232 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2914 micro
Összesen 6277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Fürj

  1. A kukoricakenyérhez melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A csemegekukorica kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Végül forgassuk bele a csemegekukoricát is, majd kiolajozott sütőformában süssük a kenyeret 15-20 percig, amíg elválik a formától. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd törjük darabokra.
  2. A répapüréhez az olívaolaj kivételével tegyük fel a hozzávalókat főni, méghozzá úgy, hogy a folyadék teljesen ellepje a répákat. Addig forraljuk, amíg megpuhulnak a zöldségek. Dobjuk ki a csillagánizst, szűrjük le a répát, de a leszűrt folyadékot tegyük félre és forraljuk be a felére. A beforralt léhez adjuk hozzá a főtt répák felét, valamint az olívaolajat, turmixoljuk fényesre és finomra. Adjunk hozzá a xantánt, keverjük el, majd szűrjük át egy finom lyukú szitán vagy gézlapon.
  3. A répa vinaigrette-hez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre. Használat előtt alaposan keverjük majd fel.
  4. A fürjmártáshoz melegítsünk olajat egy serpenyőben. Amikor forró, adjuk hozzá a fürj csontokat, és süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Ugyanabban az edényben pirítsuk aranybarnára a répát, zellert, fokhagymát és hagymát is. Adjuk hozzá a bort és a madeira-t, amíg szirupszerű állagot nem kapunk. Majd tegyük vissza a csontokat, adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, az alaplevet és kevés sót, majd főzzük 45 percen keresztül. A tetejéről szedjük le a zsírt forralás közben. Amikor készen van, szűrjük át gézen.
  5. A fürj vinaigrette-hez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre. Használat előtt alaposan keverjük majd fel.
  6. A ropogós csirkebőrhöz melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a bőrdarabokat sütőpapírra, fűszerezzük, majd tegyünk a tetejére is papírt. Így süssünk 6-8 percen keresztül, amíg ropogós nem lesz.
  7. A mustáros befőtthöz forraljuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük bele a szalagokra vágott répákat, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  8. A fürj marinádhoz daráljuk le a köménymagot és az édesköményt, majd keverjük össze az olajjal. Hagyjuk állni egy órát, majd szűrjük át.
  9. A fürjhöz melegítsük elő a sütőt 180. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, sózzuk be a húst és pirítsuk körbe a serpenyőben. Adjunk hozzá vajat és pirítsuk körbe újra. Majd tegyük a sütőbe 4 percre, utána pedig pihentessük további 10 percig. Szedjük le a húst a csontról és tegyük a marinádba. Mielőtt tálalnánk, tegyük a forró sütőbe újabb 4 négy percre, a bőrös felével felfelé.
  10. Tálalás: helyezzünk el három pötty répapürét a tányéron, húzzuk el kanállal. A sütőben felmelegített fürjmellet öntsük le a vinaigrette-tel és rendezzük el a tányéron a csirkebőrrel. A répákra öntsünk a répa vinaigrette-ből és sózzuk meg, majd helyezzük el a fürj körül a borsikafűvel együtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...