Gyümölcslé

Gyümölcslé

Leírás

Bármely gyümölcs húsából facsarással vagy préseléssel nyert ital. A lédús gyümölcsök, mint pl. a narancs vagy barack több gyümölcslevet adnak, hiszen szárazanyagtartalmuk alacsony. A frissen préselt gyümölcslé rendkívül egészséges, mivel megőrzi a gyümölcs vitaminjait. A dobozos változatokat általában hőkezelésnek vetik alá, ezért vitamintartalmuk jócskán csökken. A gyümölcslé lehet rostos vagy szűrt, attól függően, hogy a préselés után a belekerült rostokat, gyümölcshúst eltávolították-e belőle. A boltban kapható gyümölcslevek esetben mindaz, amelyiken nem tűntetik föl, hogy 100%-os, biztosan tartalmaz vizet és cukrot, esetleg ízesítőszereket, tartósítószert stb. A gyümölcslevek felhasználása rendkívül sokoldalú: koktélok, üdítők, bólék, levesek, mártások alapanyaga, készíthetünk vele süteményt, de használhatjuk húsételekhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

114 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek