Sherryecet

Sherryecet

Leírás

A sherryecet egyike a számtalan ecetfajtának. A hagyományosan spanyol ecetkülönlegességet ma már világszerte használják öntetek, szószok, húsételek, illetve halételek elkészítéséhez. Egyedülálló ízét a hosszan tartó és gondos előállításnak köszönheti, hagyományosan az ún. solera módszerrel állítják elő, hosszú éveken át tölgyfahordóban érlelt első osztályú sherryből, amely nem más, mint a spanyolországi Jerez község környékén termő szőlőből készült likőrbor. A sherryecet ízletes, borostyán színű, savtartalma magasabb, mint a megszokott, 6% körüli boreceteké, ám mégsem maróan erős.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Sherryecet

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.04 g

víztartalom

94.78 g

Hány kalória

gramm

sherryecet?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.03 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.006 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

0.04 g

víz

94.78 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.