r
Nosalty Logó

Buffalo csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Buffalo csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 2275 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5945.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    3728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 2275 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Még mielőtt hozzálátnánk a csirkéhez, elkészítjük a kéksajt mártást: a sajtot a joghurtba morzsázzuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Nyugodtan használjuk hozzá a folyós magyar joghurtot, ha göröggel akarjuk készíteni, lazítsuk 1-2 evőkanál tejjel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A kéksajt-mártáshoz

  1. A szárnyakat megmossuk, és egy éles kés segítségével a csont mentén kettévágjuk, hogy legyen egy vékony és egy vastagabb darabunk. A szárnyvégeket levágjuk.
  2. A szárnyakat bekenjük olívaolajjal, finoman besózzuk. A lisztet egy tálba szórjuk, majd mellétesszük a szárnyakat, és jól összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a liszt mindenhol befedje őket! A fölösleget rázzuk le.
  3. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, pontosan 20 percre. Akkor megfordítjuk, és még 20 percig süssük őket.
  4. Amíg sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk az összes maradék fűszert. Melegen tartjuk.
  5. Ha készen vannak a szárnyak, beleforgatjuk a mázba, és a kéksajt mártással meg a zellerrel együtt tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. A zellert megmossuk, keresztben és hosszában elvágjuk, ízlésesen pohárkába tesszük, és a szárnyakkal együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 740
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 96426
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Ajánló

Sör, aki nem szereti, annak pedig laza fehérbor. Na meg jó társaság. Az amerikaiak előszeretettel eszik a tévé előtt, nasinak, de mi ugye nem teszünk ilyet?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerika kedvence nem bivalyszárny, ahogy a neve engedi következtetni, hanem Buffalo város egyik éttermének fejlesztése, ami szépen lassan meghódította az országot. Bővebb sztori itt.

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: ez az az étel, amit végre tanulj meg...

Vannak ételek, melyekről azt hisszük (sokszor jogosan, máskor abszolút nem), hogy mi képetlenek lennénk elkészíteni őket. Meg hogy anyué úgyis sokkal jobb. Vagy hogy ezt apa tudja a legjobban, bográcsban. Pedig az élet rövid, vágj bele! Nézzük, mit ajánl a heti horoszkóp, melyik ételnek veselkedj neki végre!

Nosalty

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!