Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buffalo csirkeszárnyak

Buffalo csirkeszárnyak
Buffalo csirkeszárnyak
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerika kedvence nem bivalyszárny, ahogy a neve engedi következtetni, hanem Buffalo város egyik éttermének fejlesztése, ami szépen lassan meghódította az országot.

Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

A csirkeszárnyhoz

A kéksajt-mártáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Sör, aki nem szereti, annak pedig laza fehérbor. Na meg jó társaság. Az amerikaiak előszeretettel eszik a tévé előtt, nasinak, de mi ugye nem teszünk ilyet?

Szólj hozzá!

elkészítés

A kéksajt-mártáshoz

  1. Még mielőtt hozzálátnánk a csirkéhez, elkészítjük a kéksajt mártást: a sajtot a joghurtba morzsázzuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Nyugodtan használjuk hozzá a folyós magyar joghurtot, ha göröggel akarjuk készíteni, lazítsuk 1-2 evőkanál tejjel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A csirkeszárnyhoz

  1. A szárnyakat megmossuk, és egy éles kés segítségével a csont mentén kettévágjuk, hogy legyen egy vékony és egy vastagabb darabunk. A szárnyvégeket levágjuk.
  2. A szárnyakat bekenjük olívaolajjal, finoman besózzuk. A lisztet egy tálba szórjuk, majd mellétesszük a szárnyakat, és jól összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a liszt mindenhol befedje őket! A fölösleget rázzuk le.
  3. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, pontosan 20 percre. Akkor megfordítjuk, és még 20 percig süssük őket.
  4. Amíg sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk az összes maradék fűszert. Melegen tartjuk.
  5. Ha készen vannak a szárnyak, beleforgatjuk a mázba, és a kéksajt mártással meg a zellerrel együtt tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. A zellert megmossuk, keresztben és hosszában elvágjuk, ízlésesen pohárkába tesszük, és a szárnyakkal együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 54 551
elküldve: 14
receptkönyvben: 778
elkészítve: 47/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
514 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkeszárnyak, pikáns csirkeszárnyak, pikáns-ropogós csirkeszárnyak

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brigonia79
Brigonia79 Mon, 2015-04-13 18:19

Nagyon finom! Már tovább is adtam a receptet, és ott is nagy sikert aratott! :-)

memilia
memilia Thu, 2014-11-20 10:04

Szia Nóra,
tegnap ez volt a vacsora. Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogja osztani a családot ez az étel. Én is sima borsot és piros aranyat használtam hozzá. Nekem ízlett a szósszal, páromnak nem ízlett annyira a szósz, a gyerekeknek pedig már nem is mertem adni a szószból, de a sima szárny nyerő volt. A körethez a szószt gazdagítottam párolt zöldségekkel és csemege uborkával. Ma inkább biztosra megyek a receptválasztásnál. :)
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-11-21 10:46

Szia Emi,

Nahát, pedig azt hittem, hogy ez egy kifejezetten pasi és gyerekbarát recept. No mindegy, ízlések és pofonok, de azért örülök, hogy nem ment kárba. :)
Szép hétvégét, és köszönöm a kitartást. :)
Puszi!
Nóra

zajormita
zajormita Sat, 2014-07-19 21:45

Hát ez valami fenséges! Én soha nem voltam nagy csirkeszárny rajongó, de ma elkészítettem így a szárnyakat, bár sem worcestershire-szósz, sem cayenne bors nem volt itthon (előbbit nem helyettesítettem, utóbbi helyett fekete borsot használtam), és a paprika krém is csípős pirosarany lett jobb híján. Így is isteni finom lett, pedig nem vártam tőle túl sokat :) Nagyon köszönöm a receptet, bekerül az örök "fecnirecepttárba" :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-06-02 00:54

Szia Hangyabolyos!
A szezonja októbertől márciusig van, úgyhogy a piacon már valószínűleg nincs - hipermarketekben azonban általában megtalálható. Ha nincs kedved vadászgatni, kínálj mellé répát vagy karalábét - lényeg, hogy friss legyen és harsogjon. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

Hangyabolyos
Hangyabolyos Sun, 2014-06-01 21:15

Bár "gyorskaja", de azt hiszem ez lesz a hétvégi menü jövőhéten. Nagyon jól néz ki, és jól is hangzik. Bár halványító zellert még sosem használtam. Hol lehet azt kapni?

621
csirkeszárny 10 db
finomliszt 4 púpozott ek
olívaolaj 1 ek
1 teáskanál
ecet 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
cayenne bors 1 kávéskanál
worcestershire-szósz 1 teáskanál
vaj 5 dkg
csípős paprikakrém 3 kávéskanál
kéksajt 5 dkg
joghurt 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
halványító zeller 5 db