Barna mártás

Barna mártás

Leírás

Az alapmártások közül kihagyhatatlan egy háziasszony számára a barna mártás készítésének ismerete, amely időigényesebb és többféle hozzávalót megkíván, mint az egyszerűbb fehér mártások. Kezdjük csak a finom hus levével, ami nélkül nem létezhet semmilyen barnaféle. Jellege függ attól, hogy milyen húsos alaplevest vagy szaftot választunk a készítés során. A csontos hús, húslé elmaradhatatlan társai a zöldségek, a paradicsompüré és a vörösbor. Fűszerként a kakukkfüvet és a babérlevelet szokás használni, így egy összetettebb, karakteresebb ízű szószt kapunk. A rántás alapú barna mártást főként húsokhoz használjuk, a húsos alaplétől, a zöldségektől és a paradicsompürétől tartalmasabb kísérője egy-egy fogásnak.

Mikor vegyem

Általában házilag készítjük.

hogyan tároljam

Letakarva hűtőben egy hétig eltartható.

Címlapról ajánljuk

További cikkek