Csirkeaprólék

Csirkeaprólék

Leírás

A csirke kevésbé húsos, csontosabb részeinek gyűjtőneve. Beleérthetjük a nyakat, szárnyat, szárnytőt, hátat, esetleg a belsőségeket - májat, szívet, zúzát. Ízletes levesek, csirkealaplé készíthető belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben 1-2 napig eláll, a későbbi felhasználás céljából jól fagyasztható.

100g Csirkeaprólék

fehérjetartalom

18.33 g

zsírtartalom

90013.51 g

szénhidráttartalom

0.13 g

víztartalom

66.34 g

gramm csirkeaprólék?

Top ásványi anyagok

Foszfor

149 mg

Nátrium

70 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.34 g

Niacin - B3 vitamin

6.639 mg

C vitamin

2.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.072 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.33 g

Zsír

telített zsírsav

4.24 g

egyszeresen telített zsírsav

6.08 g

többszörösen telített zsírsav

3.19 g

koleszterin

90 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

1.31 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

149 mg

Nátrium

70 mg

Cink

1.48 mg

Réz

0.064 mg

Mangán

0.029 mg

Szelén

11.8 µg

szénhidrát

víz

66.34 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.061 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.186 mg

Niacin - B3 vitamin

6.639 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.072 mg

Folát

30 µg

Retinol

232 µg

B12 vitamin

1.11 µg

A vitamin

232 µg

C vitamin

2.6 mg

B6 vitamin

0.34 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek