Xantana

Xantana

Leírás

Természetes eredetű sűrítő- és emulgeálópor. Fermentált kukorcakeményítőből nyerik, a káposztában található baktérium (Xanthomonas campestris- innen az elnevezés) segítségével. Óriási előnye a hagyományos sűrítőszerekkel (liszt, keményítő, tojássárgája) szemben a semleges íze, továbbá, hogy kis mennyiséget kell csupán az ételhez adni belőle, így egyáltalán nem befolyásolja a végső ízt. Hidegen és melegen egyaránt hozzáadható a levesekhez, szószokhóz, mártásokhoz, gyümölcs-és zöldséglevekhez. Ferran Adriának köszönhetjük ezt a csodás anyagot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.

100g Xantana

fehérjetartalom

0.26 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

91.27 g

víztartalom

8.32 g

gramm xantana?

Top ásványi anyagok

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

2 mg

Top vitaminok

Kolin

0.4 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.26 g

Zsír

telített zsírsav

0.009 g

egyszeresen telített zsírsav

0.016 g

többszörösen telített zsírsav

0.025 g

ásványi anyagok

Kalcium

2 mg

Vas

0.47 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

13 mg

Nátrium

9 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.053 mg

Szelén

2.8 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

víz

8.32 g

vitaminok

Kolin

0.4 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!