r
Nosalty Logó

Fehérboros tavaszi zöldségleves sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros tavaszi zöldségleves sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1048 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    969 micro
  • β-karotin
    4131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    3108 micro
Összesen 351 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    2583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1493.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    678 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2906 micro
  • β-karotin
    12392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    9325 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    195 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket előkészítjük, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk, a leveleket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a spárga végét levágjuk, majd harmadoljuk, a gombát szeleteljük, a petrezselyem- és zellerleveleket aprítjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy lábasban olívaolajon a szeletelt sonkát megpirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük.
  3. A zsiradékra rátesszük a zöldségeket (a spárga, gomba és a levelek kivételével), beledobunk 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinszteljük, fűszerezzük, majd szórunk rá lisztet, felengedjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és megfőzzük.
  4. Amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágjuk a medvehagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, és öntünk hozzá fehérbort. Megkóstoljuk, ha kell, még utána fűszerezünk.
  5. Tálalunk. Egy mélytányérba szedünk a levesből, szórunk rá sült sonkát, reszelt sajtot.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 825
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Hogy ne unjam meg a tavaszi zöldséglevest, ezúttal kockára vágott sült sonkát és reszelt sajtot szórtam rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek