Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklaleves zöldséggel

Céklaleves zöldséggel
Céklaleves zöldséggel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy lengyelországi kirándulás alkalmával ettem céklalevest. Én ezt egy kis zöldséggel megtoldottam, így is finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát, sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, és felkockázzuk.
  2. Az alaplevet (ami most füstölt sonkalé, amely a húsvéti sonka főzésénél maradt meg, és 0.5 literenként lefagyasztva várja az alkalmankénti felhasználást) lábasba öntjük, és felöntjük 1 l vízzel. Helyettesíthető húsleves kockából főzött alaplével is, vagy használhatunk vizet.
  3. A levesben megfőzzük a céklát és a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha elkészült, citromlével ízesítjük, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 034
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklaleves, sonkaleves céklaleves, céklás zöldségeleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
cékla 3 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
sonkalé 1.5 l
víz 1 l
citromlé 0.5 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl