Kelkáposzta levél

Kelkáposzta levél

Leírás

A kelkáposzta fodros-rücskös levelű káposztaféle. Magas vitamin- és ásványi anyag taralma megközelíti a fejes káposztáét, bár nem savanyítható és a magyar konyha kevesebb ételhez használja. A káposzta föld feletti része a torzsából és az egymásra boruló levelekből áll, ezt használjuk föl az ételekhez. A külső, sötétebb zöld levelei tápanyagban gazdagabbak, ugyanakkor vegyszerekből is több jut rájuk, ezért eltávolításuk csak biozöldség esetén nem szükséges. Készülhet belőle főzelék, leves, rakott-, göngyölt káposzta, hústekercsbe töltelék stb.

Mikor vegyem

A hipermarketek polcain egész évben megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Kelkáposzta levél

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0.069 g

szénhidráttartalom

6.1 g

víztartalom

91 g

gramm kelkáposzta levél?

Top ásványi anyagok

Foszfor

42 mg

Kalcium

35 mg

Magnézium

28 mg

Nátrium

28 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

C vitamin

31 mg

Kolin

12.3 mg

Béta-karotin

600 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

telített zsírsav

0.013 g

egyszeresen telített zsírsav

0.007 g

többszörösen telített zsírsav

0.049 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

0.4 mg

Magnézium

28 mg

Foszfor

42 mg

Nátrium

28 mg

Cink

0.27 mg

Réz

0.062 mg

Mangán

0.18 mg

Szelén

0.9 µg

szénhidrát

rost

3.1 g

cukor

2.27 g

víz

91 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.03 mg

Niacin - B3 vitamin

0.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.187 mg

Folát

80 µg

Kolin

12.3 mg

Béta-karotin

600 µg

Lutein+zeaxantin

77 µg

E vitamin

0.17 mg

K vitamin

68.8 µg

A vitamin

50 µg

C vitamin

31 mg

B6 vitamin

0.19 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek