Kelkáposzta levél

Kelkáposzta levél

Leírás

A kelkáposzta fodros-rücskös levelű káposztaféle. Magas vitamin- és ásványi anyag taralma megközelíti a fejes káposztáét, bár nem savanyítható és a magyar konyha kevesebb ételhez használja. A káposzta föld feletti része a torzsából és az egymásra boruló levelekből áll, ezt használjuk föl az ételekhez. A külső, sötétebb zöld levelei tápanyagban gazdagabbak, ugyanakkor vegyszerekből is több jut rájuk, ezért eltávolításuk csak biozöldség esetén nem szükséges. Készülhet belőle főzelék, leves, rakott-, göngyölt káposzta, hústekercsbe töltelék stb.

Mikor vegyem

A hipermarketek polcain egész évben megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

56 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek