r
Nosalty Logó

Brokkolis zöldségleves csigatésztával

Éva-Anyóca
Brokkolis zöldségleves csigatésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

341
Kalória
11.3g
Fehérje
67.3g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
1049.1g
Víz
11.8g
Koleszterin
13.9g
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2535 micro
  • β-karotin
    6827 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    5245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3493 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    12674 micro
  • β-karotin
    34134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    6096 micro
Összesen 1700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval a kacsazsíron fedő alatt megpároljuk.
  2. Rátesszük a felkockázott sárgarépát és zöldséget (fehérrépát), a zellergumót, a karalábét, és hagyjuk párolódni kicsit. Néha keverjük meg, majd szórjuk rá a lisztet, és azzal is keverjük el, hagyjuk kicsit pirulni keverés közben.
  3. Beletesszük a kelkáposztát felcsíkozva, a burgonyát felkockázva, a brokkolit rózsákra szedve, felöntjük vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, a fűszereket, és fedő alatt (nem teljesen rátéve, mert kifut a leves), kis lángon főzzük.
  4. Kb. 45-50 perc után nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük még, ha puha, akkor tegyük bele a tésztát, keverjük meg. Pár perc (kb. 7) és a készre főtt levest forrón tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Gondoltam, ha már március közepe van, hát bevásárolok mindenféle csodás zöldségféleségből... így brokkoliból is. Az egyik ötlet a leves volt belőle, hogy krém vagy csirkeaprólékos, még nem tudtam... Aztán jött a hó, hideg, szél, és a kedvem is elment a tavaszi színekben pompázó leves elkészítésétől. Aztán azt mondtam, miért is ne!!!? - én tavaszt szeretnék, ha máshol nem lehet, akkor a tányéromban... És így készült el ez a leves. Sikerem volt vele, elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...