Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér-vajbableves gyorsan

Fehér-vajbableves gyorsan
Fehér-vajbableves gyorsan
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kevés időnk van, és gyorsan szeretnénk enni egy kis levest, hamar elkészülhetünk, ha néha bevetjük a konzervbabot. Én is szoktam belőle készíteni, mert a finom leves, az igen is kell!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én ezt az ételízesítőt használom hozzá.

A főtt krumpli igazán finom, ha ilyen zöldséges levesben fől meg!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat kockára vagy kör alakúra vagdossuk. A zellert is apróra. Vízzel feleresztjük, beletesszük a kis cikk kelkáposztát és kis darab paprikát is. Főzni kezdjük. Mikor a zöldségek még roppanósak, ekkor hozzátesszük a krumplit és a konzervbabot.
  2. Fűszerezzük, paradicsomlével, tört fokhagymával ízesítjük. Mikor minden zöldség puha, elkészítjük a rántást. A zsírba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, amivel összefőzzük.
  3. Zellerlevéllel, petrezselyemmel szórjuk.Kifőzött tésztával kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 2 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
742 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

konzervbab leves,leves konzervbabból,zöldséges bableves,rántott bableves,bableves konzervből,zöldséges rántott leves,zöldségleves babbal,zöldségleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Fri, 2020-01-24 21:26

Kicsit soknak találom a hozzávalókat, emiatt nem is olyxan gyors, hiszen mindegyiket, tisztítani mosni, s elő kell főzni! Együtt nem főhet, mert a konzervbab szétfő, mire a zöldségek megfőnek. Mirelit bab a jó. Bazsalikom, kakukfű, paradicsom, kelkáposzta, krumpli miért kell bele?

holdika
holdika Sun, 2020-01-26 16:03

Kakukkfű,bazsalikom,paradicsomlé,kelkáposzta,burgonya mellé én még brokkolit,néha karfiol darabot is,oreganot,borsika füvet is teszek minden zöldséges levesbe,hisz ezek nélkül nem lenne jó az íze.Nekem a két gyermekem is ezért kedveli a konzervbabból,és akár áztatott babból készült levest.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2020-01-27 09:09

Látom,ezek szerint te is használsz fűszereket.....!!!!Köszönöm a visszajelzést!! :-))))

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2020-01-25 08:52

Dehogy sok a hozzávaló,itt csak jóformán a répát,zöldséget,zellert kell pucolni.(a többit közben is lehet!!)
Azért számít gyorsnak,mert nem beáztatott babból készül,amit azért tovább kéne főzni!
Itt a zöldséget kell megfőzni csupán,és azért is írtam,hogy a bab később kerül hozzá,hogy ne főljön szét!
Azért kell bele fűszer több,mert ez ad neki plusz ízt...a kelkáposzta és krumpli a levesben főlve szintén ízeket ad,és hagy ne mondjam; el nem tudnám nélküle képzelni ,hisz ettől lesz 'igazi'!!!
Az a baj,hogy az emberek nem ízesítenek jól,félnek a fűszerektől,nem teszik bele a hozzávalókat,ezért is nem esznek egy finom,igazi,jó ízű levest!!!!! :-))))

Béba_43
Béba_43 Sat, 2020-01-25 13:51

Biztosan igazad van, a Te ízlésed! Kelkáposztát, kakufüvet, bazsalokomot továbbra sem fogok beletenni! Kellemes hétvégét!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2020-01-26 15:52

Nekem rokonaim közül mindenki használ bele a kérdéses hozzávalókból,és ők is imádják a finom kelkáposztát a levesben,és a többi dolgot is!!!!
Ezért is osztottam meg,mert én így készítem!!Az már egyéni, szociális probléma,ki ,mit és hogy tálal fel odahaza!!
Én ha elolvasok egy receptet, nyugtázom,és tovább lépek....eszembe sem jutna szólni,ki,mit használ az ételébe...de ezt is embere válogatja!!! :-))))

620
fehérbab 400 g
víz 3 l
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 10 dkg
kelkáposzta 10 dkg
burgonya 1 közepes db
paprika 1 közepes db
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
kukoricaliszt 1 csapott ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 teáskanál
kakukkfű 1 kk
paradicsomlé 1.5 dl
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 teáskanál