r
Nosalty Logó

Fehér-vajbableves gyorsan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Fehér-vajbableves gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    4295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6771 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    3762.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1281 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1827 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    12884 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13557 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1865 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat kockára vagy kör alakúra vagdossuk. A zellert is apróra. Vízzel feleresztjük, beletesszük a kis cikk kelkáposztát és kis darab paprikát is. Főzni kezdjük. Mikor a zöldségek még roppanósak, ekkor hozzátesszük a krumplit és a konzervbabot.
  2. Fűszerezzük, paradicsomlével, tört fokhagymával ízesítjük. Mikor minden zöldség puha, elkészítjük a rántást. A zsírba apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, amivel összefőzzük.
  3. Zellerlevéllel, petrezselyemmel szórjuk.Kifőzött tésztával kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9296
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 19.

Ajánló

Én ezt az ételízesítőt használom hozzá. A főtt krumpli igazán finom, ha ilyen zöldséges levesben fől meg!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha kevés időnk van, és gyorsan szeretnénk enni egy kis levest, hamar elkészülhetünk, ha néha bevetjük a konzervbabot. Én is szoktam belőle készíteni, mert a finom leves, az igen is kell!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...