Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves füstölt hússal Károlytól

Bableves füstölt hússal Károlytól
Bableves füstölt hússal Károlytól
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha az időjárás engedi, ezt a levest bográcsban szeretem készíteni. Télen, rossz időben a konyhai tűzhelyre kényszerülök, ilyenkor előszeretettel használom a kuktát, mert zamatosabb marad az étel a lezárt edényben főzve, és lerövidíti az elkészítési időt.

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárazbabot és füstölt húst előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap egy nagy kuktában a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítünk. Aztán félrehúzzuk, rávágjuk a fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
  3. Leöntjük az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet.
  4. Felöntjük 2 liter vízzel, lezárjuk a kukta fedelét, és 40 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítjuk kockára, majd a leveshez adjuk.
  5. A füstölt húst kivesszük belőle, és még 2 liter vízzel felöntjük. Ha szükséges, sózzuk. Ha a zöldség is benne van, újra lezárjuk a fedelét, és 10 percig fütyültetjük.
  6. Ezalatt a réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrunk. A kukta kinyitása után a levesbe csipkedjük a tésztát, rászórjuk a tárkonyt, majd pár percig forraljuk. A megfőtt füstölt húst felkockázzuk, és azzal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 28 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves csipetkével, füstölt csülkös bableves, bableves füstölt hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

447
fejtett bab 50 dkg
füstölt tarja 40 dkg
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
babérlevél 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
zeller 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
chili 1 db
zellerlevél 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
0 ízlés szerint
víz 2 l
tárkony 0 ízlés szerint
tojás 2 db
0 ízlés szerint
rétesliszt 5 púpozott ek