r
Nosalty Logó

Bableves füstölt hússal Károlytól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Bableves füstölt hússal Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 87 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11933.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    6649 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    2836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2203 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12419 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárazbabot és füstölt húst előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap egy nagy kuktában a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítünk. Aztán félrehúzzuk, rávágjuk a fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
  3. Leöntjük az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet.
  4. Felöntjük 2 liter vízzel, lezárjuk a kukta fedelét, és 40 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítjuk kockára, majd a leveshez adjuk.
  5. A füstölt húst kivesszük belőle, és még 2 liter vízzel felöntjük. Ha szükséges, sózzuk. Ha a zöldség is benne van, újra lezárjuk a fedelét, és 10 percig fütyültetjük.
  6. Ezalatt a réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrunk. A kukta kinyitása után a levesbe csipkedjük a tésztát, rászórjuk a tárkonyt, majd pár percig forraljuk. A megfőtt füstölt húst felkockázzuk, és azzal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 38514
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bableves füstölt hússal Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Ha az időjárás engedi, ezt a levest bográcsban szeretem készíteni. Télen, rossz időben a konyhai tűzhelyre kényszerülök, ilyenkor előszeretettel használom a kuktát, mert zamatosabb marad az étel a lezárt edényben főzve, és lerövidíti az elkészítési időt.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek