Kukoricaliszt

Kukoricaliszt

Leírás

A hagyományos búzaliszthez hasonlóan készül, az érett kukoricaszemek megőrlésével és szitálásával. Felhasználási területe szerteágazó, általános szabályként: egy az egyben használhatjuk a búzaliszt helyett. Természetesen vannak kivételek: mivel minimális a sikértartalma, ezért kelt tésztát nehezen tudunk belőle készíteni, de búzaliszttel keverve ez sem lehetetlen. A gluténmentes étrend egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.

Mikor vegyem

Bármikor megvásárolhatjuk.

hogyan tároljam

Saját csomagolásában, vagy jól záródó dobozban száraz, hűvös helyen tároljuk.

100g Kukoricaliszt

fehérjetartalom

8.46 g

zsírtartalom

3.253 g

szénhidráttartalom

76.59 g

víztartalom

9.79 g

gramm kukoricaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

231 mg

Kalcium

138 mg

Magnézium

93 mg

Vas

8.5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.475 g

Niacin - B3 vitamin

9.932 mg

Kolin

8.6 mg

Tiamin - B1 vitamin

1.475 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.46 g

Zsír

telített zsírsav

0.532 g

egyszeresen telített zsírsav

0.997 g

többszörösen telített zsírsav

1.724 g

ásványi anyagok

Kalcium

138 mg

Vas

8.5 mg

Magnézium

93 mg

Foszfor

231 mg

Nátrium

5 mg

Cink

1.8 mg

Réz

0.209 mg

Mangán

0.376 mg

Szelén

10.5 µg

szénhidrát

rost

6.4 g

cukor

1.61 g

víz

9.79 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

1.475 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.805 mg

Niacin - B3 vitamin

9.932 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.192 mg

Folát

162 µg

Folsav

133 µg

Kolin

8.6 mg

Béta-karotin

2 µg

Béta-kriptoxantin

2 µg

Lutein+zeaxantin

6 µg

E vitamin

0.12 mg

B6 vitamin

0.475 g

Címlapról ajánljuk

Trónfosztás: már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon

Az olaszoknak köszönhetjük a pizzát és talán a legsokoldalúbb komfortkaját, a tésztát, ami egyszerre tud fényűző és filléres finomság is lenni. Most azonban úgy tűnik, trónfosztásra került sor, ugyanis egy friss felmérés szerint már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon, hanem épp egy másik mediterrán nemzet gasztronómiája mozgatja meg az emberek ízlelőbimbóit.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...