r
Nosalty Logó

Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bius_homecooking
Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    338.3 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13256.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1110 mg
  • Foszfor
    4941 mg
  • Nátrium
    5885 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    3233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2292 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt csülökkel és a sertéscombbal kezdünk. A sertéscombot egyforma nagyságú kockákra vágjuk, a füstölt csülökről szintén levágjuk a puha részeket, majd a csontokkal együtt félretesszük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Erre mehet rá a csülök illetve a csontja, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ezt lassú tűzön főzzük legalább fél órán keresztül. Ez idő alatt, előkészítjük a zöldségeket. A répát, a fehérrépát, a zellert, illetve a krumplit meg pucoljuk, és szintén egyforma nagyságú cikkeket vágunk belőlük.
  3. Ránézünk a csülökre. Ha már félig puha, mehet bele az előre másik serpenyőben lepirított sertéscombunk, illetve a vörösbabunk is. A vörösbabot be lehet áztatni főzés előtt 24 órával. Szintén addig főzzük, míg a comb, és a bab szinte majdnem megpuhult. Jöhetnek bele végre a zöldségek.
  4. Ha túl sok vizet vesztettünk a főzés során, öntsünk utána pár decit nyugodtan. A felaprított zöldségeket adjuk hozzá a félig kész leveshez, és jöhetnek a fűszerek. Ízlés szerint só, bors, vegeta, és őrölt pirospaprika. (az utóbbiból én személy szerint, meleg szívvel ajánlom a füstölt őrölt paprikát erre a célra). Ne feledkezzünk meg a zöld alapanyagunkról sem, vagdossuk bele a levesbe a petrezselyemzöldet.
  5. Elvileg lassan kész a levesünk. Neki is foghatunk a galuskánknak. Közepes méretű edényben verjünk fel egy tojást, tegyük hozzá az 5 ek. lisztet, egy csipet sót, és annyi vizet tegyünk hozzá kevergetés közben, hogy elég sűrű galuskatésztát kapjunk. Keverjük jó sokáig, ne legyen darabos.
  6. Újra nézzünk rá a levesre, ha már minden alapanyagunk puha, szépen megfőtt a bab, a husi, az íze jó, nem kell ízesíteni tovább, akkor szaggasuk bele a galuskánkat, 5 percig főzzük össze, és friss petrezselyemlevéllel, emellett egy kevés tejföllel található. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 1840
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel
Bius_homecooking 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk