Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrkés bableves - Bableves 15.

Bőrkés bableves - Bableves 15.
Bőrkés bableves - Bableves 15.
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a babos ételeket, most éppen ezt a változatot készítettem el ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű tésztafélével bármikor ebédre ajánlom, de  ha vendéget várunk és ismerjük az ízlésüket, akkor is bátran készítsük el, nem fogjuk megbánni. A "férfinép" nagy kedvence ez az ételféleség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot a kockára vágott hússal és a bőrdarabokkal annyi vízben feltesszük főni, hogy jól lepje el. Beledobjuk a hagymaféléket, zöldpaprikát, a paradicsomot félbe vágva és főzzük.
  2. A zöldségféléket megtisztítjuk és kicsit később hozzáadjuk a levesünkhöz. Ekkor fűszerezzük, sóval, borssal, piros paprikával, lehet köménymagot is szórni bele vagy  babérlevelet, ízlés szerint.  A már megfőtt hagymát, paprikát, paradicsomot kidobhatjuk a levesből.
  3. Ha minden puha és az íze is megfelelő, akkor a csipetkét összegyúrjuk és belecsipkedjük a levesbe, kb. 5 percig főzzük még és elkészül.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 161
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

szárazbableves bőrkével, bableves sertésbőrkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

796
fejtett bab 0.5 kg
sertéscomb 0.5 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
víz 2 l