r
Nosalty Logó

Csorba zabpelyhes húsgombóccal

Sárika konyhája-Bíró Sára
Csorba zabpelyhes húsgombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

255
Kalória
16.9g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
311.2g
Víz
76.5g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1949 micro
  • β-karotin
    4975 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2410.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    7797 micro
  • β-karotin
    19898 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    4795 micro
Összesen 1021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    479 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk (kb. két csipetnyi só), és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.
  2. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.
  3. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, és belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet, lestyánt és ezt is belerakjuk.
  4. Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét, vagy káposzta levet. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
  5. A leves elkészül 30 perc alatt. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...