Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros savanyú leves

Kapros savanyú leves
Kapros savanyú leves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sonkalé... Mindig sajnálom kiönteni. De mi legyen vele. Bableves mindig nem lehet.
Legyen gyors, egyszerű, finom. Ez született.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha még tartalmasabbá szeretnénk tenni, adhatunk hozzá galuskát, vagy pirított zsemlekockát, leves gyöngyöt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonka/tarja főzőlevéből 6 dl-t tegyünk félre a leveshez.
  2. A tojásokat főzőkanál segítségével, a többi főzővízben "megbuggyantjuk", tányérra téve félretesszük.
  3. A leveshez az olajból, lisztből világos rántást keverünk, felöntjük a 6 dl főzőlével, fűszerezzük, összeforraljuk, nehány percig főzzük.
  4. Beletesszük a cukrot, ecetet, majd a tejszínt.
  5. Aki nem aprítva tette a levesbe, és nem szereti enni, vegye ki a kapor szálakat.
  6. Tálakba merjük, tojással, sonka/tarja csíkokkal tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors kapros savanyú leves, sonkalé leves, savanyú leves, kapros-savanyú leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
kapor 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
ecet 1 tk
cukor 1 teáskanál
habtejszín 1 dl
sonkalé 6 dl
tojás 4 db
füstölt-főtt tarja 20 dkg