Zabpehely

Leírás
A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjében, ásványi anyagokban, B- és E-vitaminokban gazdag, s a gabona feldolgozása után a zabpehelyben mindez megtalálható. Remek reggeli-alapanyag, főzhetünk belőle kását, süthetünk vele süteményeket, kekszeket, de főzelékek sűrítésére is alkalmas.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, sötét, hűvös helyen, jól záródó dobozban.
100g Zabpehely
fehérjetartalom
13.15 g
zsírtartalom
5.39 g
szénhidráttartalom
67.7 g
víztartalom
10.84 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
410 mg
Magnézium
138 mg
Kalcium
52 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.1 g
Kolin
40.4 mg
Niacin - B3 vitamin
1.125 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.12 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.15 g
Zsír
telített zsírsav
1.11 g
egyszeresen telített zsírsav
1.98 g
többszörösen telített zsírsav
2.3 g
ásványi anyagok
Kalcium
52 mg
Vas
4.25 mg
Magnézium
138 mg
Foszfor
410 mg
Nátrium
6 mg
Cink
3.64 mg
Réz
0.391 mg
Mangán
3.63 mg
Szelén
28.9 µg
szénhidrát
rost
10.1 g
cukor
0.99 g
víz
10.84 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.46 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.155 mg
Niacin - B3 vitamin
1.125 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.12 mg
Folát
32 µg
Kolin
40.4 mg
Lutein+zeaxantin
180 µg
E vitamin
0.42 mg
K vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.1 g