Zabpehely

Zabpehely

Leírás

A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjében, ásványi anyagokban, B- és E-vitaminokban gazdag, s a gabona feldolgozása után a zabpehelyben mindez megtalálható. Remek reggeli-alapanyag, főzhetünk belőle kását, süthetünk vele süteményeket, kekszeket, de főzelékek sűrítésére is alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen, jól záródó dobozban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!