Sertéscomb

Sertéscomb

Leírás

Sertéscomb alatt az állat hátsó combját értjük. A combok alkotják a sertés legnagyobb összefüggő húsos részét. Átlagos zsírtartalma kb. 22%. Kereskedelmi forgalomba már szétbontva, kicsontozva kerül. A comb részei: felsál, dió, frikandó és rózsa. A comb legnemesebb része a dió, melynek minősége, húsrost szerkezete és kezelhetősége hasonlít a karajéra. Legsokoldalúbban a combot használhatjuk fel. Részeitől függően főzésre, sütésre vagy párolásra, ill. lassú abálásra, konfitálásra alkalmas. Megpárolhatjuk natúrszeletnek, gombás, lecsós húsnak vagy kiránthatjuk. Felaprítva gulyást, pörköltet, darálthúst készíthetünk belőle. A teljes combból, csonttal, szalonnával és bőrrel együtt készítik pl. a híres pármai sonkát.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

514 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.