r
Nosalty Logó

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1923 micro
  • β-karotin
    4867 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    7693 micro
  • β-karotin
    19469 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5069 micro
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt(most szárított volt), kurkumát, sót, borsot és chilit.
  2. Feltörjük a tojást és jól összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk. Megpucoljuk a zöldségeket, felvágjuk. Feltesszük a vizet főni sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kaprot, lestyánt, savanyú káposztát, vargányaport, ételízesítőt és amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat. Alacsony hőfokon főzzük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk belerakjuk a feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, és dinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Forgatjuk, hogy nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd felengedjük egy bögre hideg vízzel, kiforraljuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz.
  4. Beletesszük a mirelit zöldbabot, paprikát, paradicsomot, végül a zöldborsót és kis lángon készre főzzük. Ha szükséges utánaízesítünk. Egy tálba öntjük a tejszínt, adunk hozzá 2-3 merítőkanál levest, jól összekeverjük. Lezárjuk a lángot és hozzáöntjük a levesünkhöz.
  5. Tálaláskor lehet hozzáadni tejfölt. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 508
  • Össznézettség: 9556
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek