r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban

Éva-Anyóca
Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

910
Kalória
59.7g
Fehérje
117.3g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
906.9g
Víz
126.3g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8133.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    3627.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1016 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    7151 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7103 micro
Összesen 3632 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet és zellert finomra vágjuk.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a húst, elkeverjük, kicsit a tűzön pirítjuk, pároljuk, majd beletesszük: a babért, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, a kétféle finomra vágott zöldfűszert, a hámozott paradicsomot, a cukrot, és fedő alatt néhányszor keverve főzzük 40-45 percig, néha kóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges. Amikor ízre finom és minden puha benne beleteszük a zöldbabot, 10 percig főzzük, pároljuk (egyszer óvatosan keverjük meg, aztán már ne nagyon, mert a bab összetörik) - utána kóstoljuk meg, ha kell ízesítünk rajta. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A forrásban lévő sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Tálaljuk a zöldbabos-olaszos csirkemellet a tésztával, reszelt sajttal bőven megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A csirkemellet a finom, olaszos fűszerek és a paradicsom kellemes olasz szósszá tették,- de leginkább a zöldbab tette egyedivé. Nyáron friss, zsenge zöldbabból (sárga vagy zöldhüvelyű) el lehet készíteni, nyári ételnek is nevezhető, a paradicsom is frissen, kéznél van:-) Mindig belevágom a készítendő ételbe a zellerzöld és petrezselyemzöld szárát, mert nagyon finom ízt ad az ételnek, és tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, amire szükségünk van. Fantasztikus ízt adnak a friss fűszernövények, :-))) - sajnálni fogom, ha az idő nem fogja engedni, hogy a kertben legyenek. A spagettivel, reszelt sajttal nagyon ízletes ebédet tudtam tálalni:-))

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...