r
Nosalty Logó

Milánói spagetti 4. - szalonnás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Othello
Milánói spagetti 4. - szalonnás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 990 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8708.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    4183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 3959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymátapróra vágjuk, és az olívaolajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát és tarját, kicsitátsütjük.Ettől az enyhén füstölt íz jobban érvényesül a szószban.
  3. Belekeverjük a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, átforgatjuk.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, melyet egy kicsit összedarabolhatunk előtte.
  5. Puhára főzzük, utánasózzuk, ha szükséges.
  6. Feltesszük a vizet a spagettinek. Forráskor sózzuk, és kifőzzük a tésztát az előírt idő szerint.
  7. Lecsepegtetjük a tésztát, tányérokra rendezzük. Elosztjuk rajta a szószt, reszelt sajttal szórjuk.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9744
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói spagetti 4. - szalonnás
Othello 8 recept

Pár éve Olaszországban vendégeskedtem egy barátnál, Ő készítette egy vacsorára. Egy finom olasz bor elengedhetetlen hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...