r
Nosalty Logó

Szélesmetélt raguval római módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Szélesmetélt raguval római módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 1046 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 4183 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 235 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3600 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7130.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1496 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    2804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3741 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2891 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    8952 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    14400 micro
  • Lut-zea
    3473 micro
Összesen 4183 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    801 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. A szalonnát apróra vágjuk.
  2. A hagymát, a sárgarépát, a petrezselyem zöldjét és a fokhagymát áprítógépben finomra megaprítjuk.
  3. A darált húst, a szalonnát és a zöldséges keveréket 10 dkg vajjal barnára pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk 2 dl húslevest vagy forró vizet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, éskis tűzön hagyjuk a levét elfőni.
  5. Időközben a másik serpenyőben, maradék vajban puhára pároljuk a csirkemájat, a finomra vágott nyers sonkát és a megtisztított és darabokra vágott gombákat.
  6. Ha a ragunk szép sűrű, barna lett, akkor összekeverjük a két serpenyő tartalmát.
  7. Gazdagon szórjuk rá a reszelt parmezánt.
  8. A szélesmetélthez a lisztet és a tojást tíz percen keresztül jól összedolgozzuk (kenyérsütőgépben is lehet).
  9. Rövid ideig pihentetjük, és 2 mm vastagságra kinyújtjuk. Vágjuk fel 20-25 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra.
  10. 2 órát szárítjuk, és forrásban lévő, sós vízben főzzük meg.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16291
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szélesmetélt raguval római módra
Damilli 39 recept

Ezt a receptet a "Római konyha" című könyvben találtam. Kíváncsi lettem rá, mert egy kicsit eltér a "hagyományos" húsos, paradicsomos ragu receptjéről.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek