Tehéntúró

Fehér színű, enyhén savanykás ízű, magas víztartalmú tejtermék. Tulajdonképpen friss sajt. Alapanyag tekintetében a túró készülhet tehén-, illetve juhtejből, zsírtartalma szerint pedig lehet sovány, félzsíros vagy zsíros. A juhtúró sósabb, pikánsabb ízű és zsírosabb, mint a tehéntúró. A sajtokhoz hasonlóan a túró is értékes fehérje-, és kalciumforrás. Néhány ország kivételével szinte csak a magyar konyha használja a túrót.
Bármikor.
Hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
16 g
zsírtartalom
4 g
szénhidráttartalom
3 g
víztartalom
71 g
Cink
260 mg
Vas
200 mg
Foszfor
192 mg
Kalcium
80 mg
Riboflavin - B2 vitamin
120 mg
Tiamin - B1 vitamin
25 mg
fehérje
16 g
Zsír
telített zsírsav
4 g
ásványi anyagok
Kalcium
80 mg
Vas
200 mg
Magnézium
6 mg
Foszfor
192 mg
Nátrium
18 mg
Cink
260 mg
Réz
10 mg
Mangán
8 mg
szénhidrát
cukor
3 g
víz
71 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
25 mg
Riboflavin - B2 vitamin
120 mg
Szidhatjuk is, búsonghatunk is miatta, de az biztos, hogy a retró balatoni nyaralások napszítta emlékei még mindig velünk élnek. Mais bitte, bitte mais!
NosaltyMióta az eszemet tudom, utálom, hogy a legtöbb embernek a sárgaborsó-főzelékről az iskolai menzák (egyik) réme, a „betonfőzeléknek" csúfolt mumus jut eszébe. Pedig a sárgaborsóból (vagy más néven felesborsóból) készülő főzeléket istenien el lehet készíteni, számos technikával és alapanyaggal variálható. És ami a lényeg: nem kell betonállagúra főzni.
Hering AndrásSzalmonellafertőzés miatt leállt a gyártás a világ legnagyobb csokoládégyárában, amely csak a tavalyi évben 2,2 millió tonna csokit termelt.
NosaltySzlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.
A különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.
Nyárias, színes, illatos fogások ebédre, melyektől már a szemed is felcsillan, olyan szépek!