Tehéntúró

Tehéntúró

Leírás

Fehér színű, enyhén savanykás ízű, magas víztartalmú tejtermék. Tulajdonképpen friss sajt. Alapanyag tekintetében a túró készülhet tehén-, illetve juhtejből, zsírtartalma szerint pedig lehet sovány, félzsíros vagy zsíros. A juhtúró sósabb, pikánsabb ízű és zsírosabb, mint a tehéntúró. A sajtokhoz hasonlóan a túró is értékes fehérje-, és kalciumforrás. Néhány ország kivételével szinte csak a magyar konyha használja a túrót.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Tehéntúró

fehérjetartalom

16 g

zsírtartalom

4 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

71 g

Hány kalória

gramm

tehéntúró?

Top ásványi anyagok

Cink

260 mg

Vas

200 mg

Foszfor

192 mg

Kalcium

80 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

120 mg

Tiamin - B1 vitamin

25 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16 g

Zsír

telített zsírsav

4 g

ásványi anyagok

Kalcium

80 mg

Vas

200 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

192 mg

Nátrium

18 mg

Cink

260 mg

Réz

10 mg

Mangán

8 mg

szénhidrát

cukor

3 g

víz

71 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

25 mg

Riboflavin - B2 vitamin

120 mg

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.