r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Kapros-túrós lepény 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 433 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2591 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 433 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.2 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    819 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2591 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A túrót áttörjük, elkeverjüka tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
  5. A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.
  6. Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.
  7. Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 354
  • Össznézettség: 161064
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kapros-túrós lepény 2.
a-édrienn 87 recept

Ezt a lepényt nagyon szeretem, de sajnos mióta a nagymamám nem él, azóta nem ettem. Most megtaláltam a receptet, és úgy gondoltam, ideje megcsinálnom. Jól is sikerült!

Hozzászólások (28)

Törölt felhasználó

köszönöm a receptet, én tettem bele vaniliás cukrot is a töltelékébe de amúgy a recept nagyon jó

a-édrienn

Örülök, hogy ízlik! A vaníliáscukor biztos nem rontja el! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet, a sok hasonló közül ez t?nik a legjobbnak! ;)

a-édrienn

Nincs mit, remélem ízleni fog! :)

Törölt felhasználó

Kedves Szakik!!! Én csak egy hálás fogyasztó vagyok! Azt szeretném kérdezni,hogy édes-e ez a lepi, v. sós???Mert az én nagymamám finom édesre csinálta ám! Köszi...

a-édrienn

Mindenki saját ízlése szerint készíti el. Mi sósan szoktuk. Ez csak azon múlik, hogy a tölteléket hogyan ízesíted! :)

farkas jozsef

Vendégségben voltunk a nejemmel és a kedves barátn?je kapros túros lepénnyel kínált meg bennünket ami olyan finom volt mint amit drága jó anyám szokót csinálni sajnos már nem él .

aranylányhaj

 A karos töltelékbe mazsolát is szoktam tenni.

Döme-Ádám

Ma megsütöttem életem els? kapros-túrós lepényét e recept szerint. Apukám egyik kedvence, s nagyon ízlett Neki is. A tésztája is nagyon puha, nekem a 2 dl tejnél kevesebb kellett bele. 180 fokon légkeveréssel sütöttem, s szokásom szerint 1 lábosban vizet tettem a süt?be, mint más kelt tészták sütésénél is. Köszönöm ezt a finom receptet, biztos gyakran fogom elkészíteni!

Törölt felhasználó

Tegnap óta keresgéltem a nagymamám féle túrós lepényt, és sajnos a régi receptjei közt nem találtam, megkérdezni pedig már nem tudom. Úgy néz ki, ez lesz az, hálás köszönetem, hogy feltetted ide!

a-édrienn

Örülök, hogy sikerült megtalálni! Én is így voltam ezzel, ez nem az én nagymamám receptje, de hasonló és sajnos már én sem tudom megkérdezni! :(

Törölt felhasználó

Minden hálám a tied ezért a receptért .Gyerekorom óta nem éreztem ezt az ízt a számba.Bár én kapor nélkül készítem de szerintem ez már csak részlet kérdése.Még egyszer köszi,hogy meg osztottad ezt az isteni receptet.Csak meg jegyzés képen annyit érdemes a tetejére szánt tejfölös tojássárgájába vaníliás cukrot tenni,vagy rendes vaníliát mennyei

a-édrienn

Nagyon szívesen! Én is sokáig keresgéltem, mire a nagymamáméhoz hasonlót sikerült összeállítani! Mi sósan szeretjük, így nem tetszek a tetejére vaníliás cukrot! De már annyian írták ezt az édes váltózatot, hogy biztos ki fogom próbálni! Szép estét! :)

Bihary Livia

Én is elkészítettem, pont olyan az íze mint amire emlékeztem!Nagyon jó a recept,én édesen készítettem a túrótölteléket!Üdv Livia

a-édrienn

Kedves Livia! Nagy öröm számomra, hogy másokban is ezek az ízemlékek élnek! Én is nagyon szeretem! :) Szép estét! Üdv.: Adri

karica

Köszönöm a receptet, nagyon ízletes lett. Valószín?, hogy nem most sütöttem utoljára. :o)

a-édrienn

Kedves karica! Örülök, hogy ennyire ízlett és annak is, hogy máskor is elkészíted! :) Jó éjt! :) Üdv.: Adri

Tmea

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a mennyiség mekkora tepsire szól? El?re is köszi! T

a-édrienn

Kedves Tmea! Bocsi a kései válaszért! Én egy hagyományos gáztepsiben sütöttem, ami kb 40x40 cm-es! Az mondjuk, jó ha van pereme és nem folyik le a töltelék róla! Üdv.: Adri

Törölt felhasználó

De jóóó!köszi a "nagyi" receptet,mentve.bár még él a mama,83 éves,de sajnos már engem se ismer meg,viszont a receptjei mind eltüntek!!!a naaaagy család átka!!nem szeretem a kaprot,de ezt olyan istenien készítette,hogy az se érdekelt,hogy kiütéses lettem!hétvégén megsütöm eme változatot!

a-édrienn

Kedves barilon! Nem fogod megbánni!!! Én is nagyon szeretem és bizony a régi gyermek élményeket elevenít fel! :) Sok sikert! Üdv.: Adri

zsofa22

Nagyon köszönöm a receptet, nekem a dédim csinált isteni kapros-túrósat, pontosan így nézett ki. Bár az ? receptjei megmaradtak, de ez az egy elveszett, úgy örülök hogy rátaláltam! :) Karácsonyra biztos meglepem vele a családot!

a-édrienn

Kedves zsofa22! Nagyon öröm számomra, hogy mindenki ennyire szereti ezt a receptet. Sokunkban olyan élményeket hoznak el? ezek az ízek, amiket már azt hittük elfelejtettünk. Sok sikert a karácsonyi süt?getéshez! Üdv.: Adri

hanyat

Most kezdem el sütni, állati jól néz ki!!! Remélem Nekem is így sikerül!!!

a-édrienn

Remélem az íze is jó lesz, nem csak kinézetre! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek