r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Kapros-túrós lepény 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.2 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    819 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A túrót áttörjük, elkeverjüka tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
  5. A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.
  6. Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.
  7. Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 488
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 221522
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Ezt a lepényt nagyon szeretem, de sajnos mióta a nagymamám nem él, azóta nem ettem. Most megtaláltam a receptet, és úgy gondoltam, ideje megcsinálnom. Jól is sikerült!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...