Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós lepény 2.

Kapros-túrós lepény 2.
Kapros-túrós lepény 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a lepényt nagyon szeretem, de sajnos mióta a nagymamám nem él, azóta nem ettem. Most megtaláltam a receptet, és úgy gondoltam, ideje megcsinálnom. Jól is sikerült!


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
  5. A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.
  6. Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.
  7. Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 124 512
elküldve: 46
receptkönyvben: 812
elkészítve: 37/59
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény kaporral

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zora57
zora57 Sun, 2015-08-23 11:54

Köszönöm a receptet, finom. A tésztához még legalább 7-10 dkg liszt kellett, ezekkel a mennyiségekkel majdnem folyt. Mi nagyon túrósan szeretjük, 1 kg túróval készült, nekünk így lett tökéletes. De ez lesz a család alapreceptje. Köszi.

mufurc86
mufurc86 Fri, 2014-03-21 14:15

Tényleg isteni finom lett :) Én alapból dupla adagot csináltam :P Viszont én a tésztát teljeskiörlésű lisztből készítettem és a töltelékhez adtam még 4 kanál házitejfölt és 4 gerezd fokhagymát, cukor helyett pedig egy kis mézet :) Azt hiszem ezt többször is el fogom készíteni :)

genevra
genevra Tue, 2013-07-16 17:57

Anyukám kedvence a kapros-túrós. Ma elkészítettem neki a Te változatodat - köszönet a receptért. Nagyon finom lett.

teca326
teca326 Sat, 2012-11-24 19:04

Szia!Ma megcsináltam és mennyei lett!:)Pofon egyszerű az elkészítése,a kisfiam odáig volt érte! Köszönöm,sűrűn el fogom készíteni! :)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2012-11-26 19:29

Szia Teca!
Szívesen. Ez az a süti, amit soha nem lehet eleget sütni! Szerintem is egyszerű és nagyon laktató is! Üdv.: Adri

Ariana87
Ariana87 Mon, 2012-07-02 12:31

Szia!

Én a nagynéném kívánságára szeretném elkészíteni ezt a finomságot. A kérdésem az lenne,hogy ha nincs itthon búzadara mivel helyettesíthetjük? Most készítem először és nem szeretném elrontani. Köszönöm a választ előre is!

nettunderke
nettunderke Fri, 2012-06-29 23:39

Egyebkent en is Szeged kornyeki kisfalubol valo vagyok; csak elsodort az elet messzire.

nettunderke
nettunderke Fri, 2012-06-29 19:35

Megsutottem; leteszteltem mielott holnap az asztalra kerul. Nagyon finom lett meg igy is; csak azt nem tudom miert valik el a tojasos tejfolos resz a tetejetol. Koszonjuk a receptet.

nettunderke
nettunderke Fri, 2012-06-29 17:41

Most van a sutoben Sajnos elrontottam; mert a tojas feherjet nem vertem fel kulon/ a lanyok eltereltek a figyelmem/ a sutesidot hianyolom; de majd holnap beszamolok a vegeredmenyrol ha a vendegek elmentek.

akkaja
akkaja Fri, 2012-06-01 10:32

Állati jó lett! Nekem dédim sütötte mindig és ő is tett bele főtt krumplit! Úgy is nagyon finom volt, de így is nagyon finom! Köszi

vicugy
vicugy Fri, 2012-03-30 19:02

Imádom ezt a receptet!!!Köszi!Nagyikám még 2-3 szem főtt krumplit is tört a túróhoz.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2012-03-31 17:13

Kedves Vicu!
Erről még nem is hallottam, hogy krumplit kevernek a túróhoz! De biztos nem rontja el! :)

vicugy
vicugy Mon, 2012-04-02 09:30

Szombaton sütöttem...krumpli és vaníliás cukor került még a túróhoz...ISTENI!!a tésztája meg főleg!!Köszi:)

hanyat
hanyat / hanyat Fri, 2012-02-17 12:58

Most kezdem el sütni, állati jól néz ki!!! Remélem Nekem is így sikerül!!!

zsofa22
zsofa22 Tue, 2011-12-06 11:15

Nagyon köszönöm a receptet, nekem a dédim csinált isteni kapros-túrósat, pontosan így nézett ki. Bár az ő receptjei megmaradtak, de ez az egy elveszett, úgy örülök hogy rátaláltam! :) Karácsonyra biztos meglepem vele a családot!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2011-12-06 14:34

Kedves zsofa22!
Nagyon öröm számomra, hogy mindenki ennyire szereti ezt a receptet. Sokunkban olyan élményeket hoznak elő ezek az ízek, amiket már azt hittük elfelejtettünk. Sok sikert a karácsonyi sütőgetéshez!
Üdv.: Adri

barilon
barilon Tue, 2011-06-21 13:31

De jóóó!köszi a "nagyi" receptet,mentve.bár még él a mama,83 éves,de sajnos már engem se ismer meg,viszont a receptjei mind eltüntek!!!a naaaagy család átka!!nem szeretem a kaprot,de ezt olyan istenien készítette,hogy az se érdekelt,hogy kiütéses lettem!hétvégén megsütöm eme változatot!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2011-06-21 14:17

Kedves barilon!

Nem fogod megbánni!!! Én is nagyon szeretem és bizony a régi gyermek élményeket elevenít fel! :)
Sok sikert!

Üdv.: Adri

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-06-14 20:16

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a mennyiség mekkora tepsire szól?
Előre is köszi!
T

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2011-06-21 14:15

Kedves Tmea!

Bocsi a kései válaszért!
Én egy hagyományos gáztepsiben sütöttem, ami kb 40x40 cm-es! Az mondjuk, jó ha van pereme és nem folyik le a töltelék róla!

Üdv.: Adri

karica
karica / karica Tue, 2011-06-07 20:46

Köszönöm a receptet, nagyon ízletes lett.
Valószínű, hogy nem most sütöttem utoljára. :o)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2011-06-07 20:52

Kedves karica!

Örülök, hogy ennyire ízlett és annak is, hogy máskor is elkészíted! :)
Jó éjt! :)
Üdv.: Adri

Bihary Livia
Bihary Livia Mon, 2011-06-06 18:31

Én is elkészítettem, pont olyan az íze mint amire emlékeztem!Nagyon jó a recept,én édesen készítettem a túrótölteléket!Üdv Livia

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2011-06-06 18:42

Kedves Livia!

Nagy öröm számomra, hogy másokban is ezek az ízemlékek élnek! Én is nagyon szeretem! :)
Szép estét!
Üdv.: Adri

kismano6
kismano6 / kismano6 Thu, 2011-05-26 14:33

Minden hálám a tied ezért a receptért .Gyerekorom óta nem éreztem ezt az ízt a számba.Bár én kapor nélkül készítem de szerintem ez már csak részlet kérdése.Még egyszer köszi,hogy meg osztottad ezt az isteni receptet.Csak meg jegyzés képen annyit érdemes a tetejére szánt tejfölös tojássárgájába vaníliás cukrot tenni,vagy rendes vaníliát mennyei

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2011-05-26 19:25

Nagyon szívesen!
Én is sokáig keresgéltem, mire a nagymamáméhoz hasonlót sikerült összeállítani! Mi sósan szeretjük, így nem tetszek a tetejére vaníliás cukrot! De már annyian írták ezt az édes váltózatot, hogy biztos ki fogom próbálni!
Szép estét! :)

kismacko
kismacko Mon, 2010-08-23 09:44

Tegnap óta keresgéltem a nagymamám féle túrós lepényt, és sajnos a régi receptjei közt nem találtam, megkérdezni pedig már nem tudom. Úgy néz ki, ez lesz az, hálás köszönetem, hogy feltetted ide!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2010-08-23 12:58

Örülök, hogy sikerült megtalálni! Én is így voltam ezzel, ez nem az én nagymamám receptje, de hasonló és sajnos már én sem tudom megkérdezni! :(

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2010-07-23 22:24

Ma megsütöttem életem első kapros-túrós lepényét e recept szerint. Apukám egyik kedvence, s nagyon ízlett Neki is. A tésztája is nagyon puha, nekem a 2 dl tejnél kevesebb kellett bele. 180 fokon légkeveréssel sütöttem, s szokásom szerint 1 lábosban vizet tettem a sütőbe, mint más kelt tészták sütésénél is.
Köszönöm ezt a finom receptet, biztos gyakran fogom elkészíteni!

farkas jozsef
farkas jozsef Fri, 2010-06-04 19:40

Vendégségben voltunk a nejemmel és a kedves barátnője kapros túros lepénnyel kínált meg bennünket ami olyan finom volt mint amit drága jó anyám szokót csinálni sajnos már nem él .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-24 19:31

Kedves Szakik!!!

Én csak egy hálás fogyasztó vagyok!
Azt szeretném kérdezni,hogy édes-e ez a lepi,
v. sós???Mert az én nagymamám finom édesre
csinálta ám!
Köszi...

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2010-05-25 09:12

Mindenki saját ízlése szerint készíti el. Mi sósan szoktuk. Ez csak azon múlik, hogy a tölteléket hogyan ízesíted! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 15:50

Köszönöm szépen a receptet, a sok hasonló közül ez tűnik a legjobbnak! ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-05 13:27

köszönöm a receptet, én tettem bele vaniliás cukrot is a töltelékébe de amúgy a recept nagyon jó

432
finomliszt 25 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 1 dkg
tojás 1 db
mangalica zsír 5 dkg
tej 2 dl
1 csipet
tehéntúró 40 dkg
cukor 1 ek
tojás 2 db
búzadara 1 evőkanál
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
tojássárgája 1 db