r
Nosalty Logó

Túrós rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 757 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 3021 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 288 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.9 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 757 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.6 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 3021 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    124 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 288 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

2 rúdhoz

Elkészítés

2 rúdhoz

  1. A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
  2. A vajat felolasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
  3. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük.
  4. Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
  5. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.
  6. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.
  7. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.
  8. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  9. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 342
  • 7 napos nézettség: 3121
  • Össznézettség: 1142309
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

A citromra felhívnám a figyelmet, hogy lehetőleg, ha megtehetjük bio citromot vásároljunk. Ha nem tudunk beszerezni, akkor nagyon erősen,  folyó víz alatt, egy tiszta mosogatószivacs dörzsi részével "mossuk  tisztára"!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós rétes réteslapból
Vicikó 251 recept

Nincs storyja. Nagyon szeretjük!

Hozzászólások

jucus60

Megsütöttem ezt rétest, pici változtatással - mazsolát is tettem bele - és életem legjobb rétese lett. Eddig mindig csak 2 db réteslapba tekertem a tölteléket, de így sokkal finomabb, nem olyan szottyadt, hanem fincsi ropogós. A túrótöltelék is nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!

Vicikó

Kedves jucus60! Örülök, hogy jól sikerült a rétesed. Én csak azért nem teszek mazsolát a sütikbe, mert férjuram nem szereti. Pedig én is mazsolapárti vagyok, de ugye ha kész akkor már nem lehet kipiszkálgatni bel?le..:-)) Üdv. Vici

ngmacsek

Kedves vicikó! Életem els? olyan rétesét csináltam meg a recepted alapján, ami nem folyt szét, és pont olyan édes lett, amilyet szeret a családom. A mazsola hiányát csak akkor vettem észre mikor már a sikert?l megittasodva ettem a rétest. Igazából senki nem hiányolta a családból, de lehet, hogy legközelebb teszek bele. Köszönöm a receptet én is!

Vicikó

Nahát, ennek nagyon örülök, kedves ngmacsek :-)) !!!! A mazsolával mi hadilábon állunk, mert férjuram nem nagyon szereti, így ki is marad sokszor...:-) És természetesen nagyon szívesen a receptet. További jó sütkérezést-f?z?cskézést kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Mi tettünk bele mazsolát, mert párom imádja, és nagyon finom lett, köszönjük a receptet. És külön köszönet a teljes, és részletes leírásnak, ett?l egyszer? lett az egész!

Vicikó

Kedves Pinkerlton! Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett is! Én nem mindig teszek bele mazsolát, mert az én párom viszont nincs odáig érte. Viszont helyette jó sok citromhéjat , és a saját készítés? vaniliás cukorral sem szoktam spórolni. A leírás pedig, gondoltam akkor, talán segítségére lesz valakinek. Ezek szerint nem volt hiába :-)) Szép hetet kívánok! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Én terhes cukros vagyok, szóval nálunk nem lehet nagyon gondolkodni cukorral, de jó helyettesít?vel is (h?álló folyékony, vagy fruktóz) amúgy a mazsi nekem sem kedvencem, és a cukim miatt sem jó :)

Törölt felhasználó

Helló:) Én is megcsináltam pár napja.Nagyon hamar készen lett,de annyi id? alatt el is t?nt:) Nagyon jók az arányok. Köszi! Üdv!

Vicikó

Örülök, hogy ízlett, és tetszett! :-)) Üdv: Vici

renata reizer

En is megsutottem,nagyon finom,koszi a receptet!

galiné jutka

Most raktam be a süt?be a rétest, én viszont olaj és tejföl keverékkel szoktam a lapokat le kenni.Sajnos cukrosak vagyunk a férjemmel,igy édesit?vel csinálom de nagyon szeretjük mi is.Ki próbálom majd vajjal is .Köszönöm szépen, az ötletet.üdv: Jutka.

Adrienn-B.

Megcsináltam életem els? rétesét a recepted alapján. Nagyon fincsi lett, viszont a réteslap teljesen széttörött rajta. Már a sütéskor kirepedt, aztán a szeletelésnél meg tiszta törmelékes lett :( Szerinted mi lehetett a gond?

Vicikó

Kedves Adrienn! Sajnálom, hogy megtörtek a lapok! :-(((( Mi lehet a gond? Szerintem több dolog is lehet, mégpedig, ezt Te is tudod, hogy nem mindegyik réteslap egyforma. Én a hosszúra hajtogatott, és úgy csomagolt lapokat szoktam venni. De vettem már " Tante Fanny" márkájút is, abból a teljeski?rlés?t is, azok nagyon jó min?ség?ek. A régi fajtájú, kis lapos kb. olyan 8x15cm-es csomagos, az engem sokszor átvágott, mert nagyon töredezett, és kiszáradt volt már a kicsomagoláskor is. A nedves konyharuha fontos, bármilyen fajtájút veszel!!! Ez a réteslap. A másik a megkenegetés. Nekem ez az vajas-olajos jött be eddig a legjobban. Nem kell sajnálni a a lapok közti kenegetést, rá szoktam csepegtetni, és utána ecsettel elkenegetem. Aztán a megszórás. Nem tudom milyen rétest készítettél, de a túrósnál attól függ?en kell morzsával megszórni, hogy mennyire száraz a túró. Már volt olyan is, hogy nem is kellett megszórnom, mert szárazabb volt a túró. Mert ebben az esetben a maradék nedvességet is felveszi a töltelékb?l, aztán a lapokból is, és sütésnél még jobban kiszárad. A feltekerést pedig csak olyan lazán kell, ahogy éppen egymásra esik felhajtáskor - mert különben szétreped szegényke :-) A 4. a sütés. Forró süt?ben sütöm, 190- 200 fok, kb. általában 15-18 perc alatt meg is sül, és nálam nem szárad ki. Ennyit tudtam segíteni, remélem tudod használni?! De ne add fel, mert egy gyors és egyszer? süti, de ezt már Te is megtapasztaltad! És fincsi is :-) További jó próbálgatást! :-)) Üdv: Vici

Adrienn-B.

Köszönöm az ötleteket! Kísérletezni fogok, mert nagyon szeretem a rétest és ez a töltelék is tökéletes! :)

moflizsu

Hétvégén elkészítettem, nagyon finom lett, nagyon jó a recept és a jó tanácsok is amit Adriennek írtál, azokat én is megfogadtam. Az tetszett a legjobban és a Férjemnek is, hogy szépen összeállt a töltelék, nem folyt vagy esett szét, ezután így csinálom. Köszönjük :) Zsu

Vicikó

Örülök, hogy ízlett! Egészségetekre! :) Üdv: Vici

gitta0606

Ha betelt a receptkönyvem mit tudok csinálni? Nem enged menteni!

Miss Lemon

Kedves Gitta! Törölnöd kell a receptkönyvedb?l, hogy újabb recepteket menthess. Az oldal jobb fels? sarkában kattints a Receptkönyvemre, majd a Receptkönyvem szerkesztésére. A törölni kívánt receptkép jobb fels? sarkában nyomd be a fekete X-et, majd alul a ?Beküldés? gombot. A receptkönyv frissülni fog. Üdv: kata

Törölt felhasználó

Valahonnan az maradt meg bennem,hogy a töltelék alá búzadarát kell szórni.Ennyit változtattam a recepteden.Leszámítva,hogy az egyik tekercs egy kicsit megrepedt,tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel.Köszönöm a sikert!!!

Vicikó

Szia Mónika! Örülök, hogy " sikert " arattál a réteseddel, és gondolom ízlett is! :-) És hogy meg is írtad, azt meg én köszönöm;-) Üdv:-) Vici

mirjam7773

A töltelék fincsi lett......a köntössel már a sül a süt?ben... :D szerintem tuti recept kezd? háziasszonyoknak!!!! :D :D

csiliom

Teljeski?rlés? lappal, édesít?vel és mazsolával készítettem el az arányokon nem változtatva. Fantasztikus rétes született! A régi tejfölös-olajos keneget?s módszer a múlté. Éljen a margarinos-olajos - finom ropogós maradt a külseje. Nagyon köszönöm a receptet! :)

IlonaD

Cukor helyett édesít?port használtam, fruktózos vaníliás cukorral kevertem ki. A margarinhoz pici olajat öntöttem, és frankón bekenhettem a réteseket. természetesen a túrót saját ízlés szerint ízesítettem, de ez minden ételnél igaz. Tökéletes, finom. Várom a párom haza, és már szóltam neki, hogy készüljön fel, mert finomat kap. Minden nap f?zök 2-3 fogásos vacsit. Köszönöm a receptet. Nem lehet elrontani kezd?knek sem, csak be kell mindent tartani amit a recept ír.

IlonaD

Kimaradt, hogy természetesen beáztatott mazsolát tettem a túróba. De lehetett volna bele tenni kaprot is.

Hozzávalók

2 rúdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek