r
Nosalty Logó

Habkönnyű túrógombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 630 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2518 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1797.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 630 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7189.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 2518 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
  3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majdvizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  4. Bő, forrásban lévővízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
  5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 674
  • 7 napos nézettség: 5021
  • Össznézettség: 1625377
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán... Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. :)

Hozzászólások

Krisztia

Mikor megláttam ezt a receptet tudtam, hogy a fél kiló túró a h?t?ben így fogja végezni. Nagyon ízlett, tényleg habkönny?. Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Kedves Krisztia! Örülök, hogy a receptem ilyen gyorsan elnyerte a tetszésedet, ráadásul még be is váltotta a hozzá f?zött reményeket! Szerintem a túró se bánta, hogy így végezte. :)

Törölt felhasználó

Szia Saron!Végre egy olyan túrogombóc recept,ami nekem is sikerült és tényleg olyan mint ahogy a nagykönyvben az meg van irva:)Köszönöm a receptet:Marianna

Törölt felhasználó

Kedves Marianna! Nagyon-nagyon örülök, hogy pont ezzel a recepttel lett sikerélményed a túrógombócok terén! :) További jó f?z?cskézést kívánok!

visnyoo

Szia! :-) Azt szeretném kérdezni, hogy ebb?l a mennyiségb?l hány darab és kb. mekkora gombóc lesz? El?re is köszi a válaszodat. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Én kb. 5 cm átmér?j? gombócokat formázok, amelyek a f?zés során még n?nek is. 1/2 kg túróból így 15 gombóc készíthet? (nálam). :) Remélem tudtam segíteni! Ági

visnyoo

...terveztem, hogy írok, de elmaradt:-) Múlt vasárnap megcsináltam és tényleg finom, könny? lett, a mennyiséggel sem volt baj:-) Annyit f?znék hozzá, hogy én, kb. 8-8,5 dkg darával csináltam, mert lazának éreztem, de szerintem, ezt a tojás nagysága is befolyásolja. Holnapra megint rendelt a lányom, így ma este bekeverem, mert a hosszabb állásnál a dara jobban megdagad benne:-) <----- szerintem:-) Üdv.Zsuzsa

Törölt felhasználó

A dara mennyiségét természetesen növelni kell, ha túl lágy lenne a massza (ami függhet a tojástól, a túrótól, de akár a szódabikarbónától is). Örülök, hogy végül is jól sikerült és hát nincs is annál jobb dolog, mikor a gyermekünk azt mondja: "Még!". ;) Szép napot! Ági

szilvi80

Nagyon finom! Mar csak igy fogom kesziteni. Koszonjuk!

Törölt felhasználó

Hát ennek nagyon örülök!!! Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Hát nem tudom miért, de ugyanezekkel az arányokkal elkészítve, 2 órát állni hagyva az enyém olyan szinten szétf?tt, hogy egy nagy túróförmedvény úszkált a forrásban lév? víz tetején, dobhattam ki az egészet a kukába, oda a nem olcsó tojás, és a túró is...

Törölt felhasználó

Nagyon sajnálom, hogy így jártál (velem ez eddig sosem fordult el?). Csakis arra tudok gondolni, hogy a túró lehetett lágyabb, krémesebb (a dobozos túrók általában ilyenek) és ez okozhatta a gombócok szétesését. Remélem a közeljöv?ben azért újra próbálkozol! ;)

Törölt felhasználó

Igazából a túró nem volt lágy, találkoztam már sokkal lágyabbal is. Inkább olyan nagyszem?, és száraz volt. A zacskóra félzsíros volt ráírva. Szerintem ha 1-2 kanállal több darát teszek bele, nem esik szét. Máskor újra próbálkozom.

Törölt felhasználó

A dara biztosan segít a dolgon. :) Esetleg érdemes úgy kipróbálni, hogy az eredeti recept szerint elkészíteni a masszát, majd a forrásban lév? vízbe csak egy gombócot dobni és ha az feljön és nem esik szét, akkor mehet a többi is, ha meg megint lágy lenne, akkor dara hozzáadására van szükség. Remélem tudtam segíteni és legközelebb már Neked is sikerélményed lesz ezzel a recepttel!

Törölt felhasználó

Sokszor készítettem már túrógombócot, de ez a recept csúcsszuper! Én csak 8 percig f?ztem ,tökéletes lett!

Törölt felhasználó

Nagy boldogság a számomra, hogy ennyire bejött! Legközelebb én is kipróbálom a 8 perces f?zési id?t. A végén még kiderül, hogy én sem tudom jól a receptet. :D

Muci

Kedves Saron ! Sajnos én is úgy jártam, mint "kokrak " kb 3 perc alatt szétf?tt az egész. Úgy, hogy mennem kellett a boltba a következ? adag túróért, amib?l aztán a régi bevált receptem szerint elkészítettem a túrógombócot. Szerintem a szódabikarbóna lehetett a b?nös. Valószínüleg az én késhegyem kicsit nagyobb lehetett a szükségesnél, de nem merek többször próbálkozni. Azért írtam le a kudarcomat, hogy más is okuljon belöle. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Szia Muci! Ez a nap valahogy el lehet átkozva túrógombóc receptem terén. :( Sajnálom, hogy így alakult. Ha esetleg valamikor mégis rászánod magad egy második próbára, készítsd el "kokrak"-nak írt javaslatom szerint (el?ször egy gombócot f?zve). Üdv: Saron (Ági)

horty911

Tényleg jól sikerült, nagyjából egyméret?ek lettek, de amelyik picivel nagyobb a többinél, az elbírt volna még 1-2 percnyi f?zést, viszont azért még így is el lehetett könnyedén fogyasztani ;) Jó ruganyosak, könny?ek lettek, de mégis volt tartásuk. Én az alap "tésztába" raktam cukrot is, ennyiben változtattam rajta. Rátétként tejfölt és porcukrot használtam, így lett kerek az egész, a szó nem valódi jelentésében, bár nem áll messze a valóságtól a kifejezés, mivel mégis gombócról van szó :D Igazán fincsire sikerült, legalább is a többiek ezt mondták, de azért nekem is tetszett ;) Szerintem legközelebb is így csinálom, miért változtassak rajta. Legfeljebb megbolondítom majd valamilyen töltelékkel, de ezen még gondolkozok.

Törölt felhasználó

Szuper, hogy mindenkinek ízlett!!! Ha sikerül elkészítened a töltelékes változatát, okvetlenül számolj be róla, mert nagyon érdekel! További jó sütést-f?zést! :)

tundee16

Csinaltam mar turo gombocot de ilyen formaba meg nem. Ha nem teszem hutobe csak hagyom allni egy talba. Megteszi a hatasat, vagy nem?

Törölt felhasználó

Még sosem próbáltam h?tés nélkül, de szerintem nem fog úgy összeállni...

horty911

Általában ha azt szeretnénk, hogy vmi jól formázható legyen, pl személyes tapasztalat a keksztekercs tésztája, akkor azt betesszük a h?t?be, hogy kicsit megdermedjen, akor össze is áll valamennyire és tényleg könnyebb formázni, jelen esetben golyókat formázni. Annak lehet nincs sok köze a h?t?höz, hogy a gríznek meg kell dagadjon, hogy aztán puha legyen, mindenesetre én eddig ahányszor túrógombócot csnáltam, akkor mindig betettem a h?t?be és másnál is ezt láttam.

babetty

Jelentem megcsináltam, és kellemeset csalódtam. Mikor kivettem a h?t?b?l, és nekiláttam formázni, túl lágynak gondoltam, de azért próbából kif?ztem egyet, és nem esett szét. Puha, ruganyos gombócokat kaptam végeredményül. Most h?l, szerintem a gyerekek imádni fogják :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat! Örülök, hogy a végeredmény bizalomgerjeszt?bb lett, mint maga a massza. ;) Remélem a gyerk?cöknek ízleni fog, nálunk mindig nagy sikere van. Jó étvágyat hozzá!

dius1107

Ez lesz a holnapi ebéd:))!

dius1107

Elkészült,éééééééééééés:nem esett szét:))!!!Hurrá!

Törölt felhasználó

Ennek szívb?l örülök!!! Remélem azért az íze se rossz! ;)

Törölt felhasználó

Tökéletes recept! Köszi! egyvalamit senki sem írt le és NAGYON FONTOS TÉNYEZ?, hogy a túró nem lehet krémes állagú, csak a kicsit szárazabb, darabos állagú túróból lehet jó gombócokat készíteni! Pl dobozos túróból felesleges el is kezdeni megcsinálni, mert tuti hogy szét fog menni! A jó öreg, retró túróból lehet csak megfelel? állagút készíteni!

visnyoo

Mindíg krémes túrót veszek, ezt a receptet holnap csinálom 5x. Régebben beírtam, 1-2 dkg-al több darát teszek bele és mindíg este keverem be, másnap ebédre f?zöm ki:-) Nagyon klassz, könny? lesz. S?t, betartom (nagyjából) a 15 perces f?zési id?t is.:-) Üdv. Zsuzsa

Törölt felhasználó

hát kár volt ebbe beleszólnod, aki jót akar magának, meg se próbálja krémes állagú túróból csinálni...

Oli(E)va

Tegnap ez volt az ebed gombalevessel... Ez egy nagyon finom recept, viszont 15 perc fozes utan szerintem halaszott turopuding lesz a vegeredmeny :::))) Viszont en mar naagyon regota fozok, ahogy feljottek, egy, max. ket perc utan kiszedtem oket, konnyu-puha maradt mindegyik. Fahejas porcukor-vajas prezli, vanilacukros tejfol... Ja, es negy fore mindjart duplaadaggal, morzsaja se maradt... Szuper!

Törölt felhasználó

Kedves Evaneo! Köszönöm, hogy Te is alátámasztottad, hogy kevesebb id? is elég a f?zésre! Én eddig mindig betartottam a kapott receptben szerepl? id?tartamot, de legközelebb akkor "javítom". ;) Ági

Törölt felhasználó

Sziasztok! Egy icicpici ötlet még hozzá: Én vanília öntetet is csinálok hozzá, illetve eperöntetet. Nekem így a tuti. Vaníliaöntet port boltban szoktam venni, a "dr. Oe...-est". (Nem tudom nem-e számít reklámnak.) Eperöntetet mirelit eperb?l szoktam készíteni: beleteszem egy teflonos edénybe a felolvadt epret, ráöntök "érzéssel" nádcukrot vagy barnacukrot, kicsit forralom, aztán leveszem a gázról és botmixerrel pürésítem. A párom odavan érte. :)

Törölt felhasználó

Kedves Landi! Köszönöm, hogy megosztottad velünk az ötletedet, biztosan nagyon finom így is! :) Üdv, Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!