r
Nosalty Logó

Igazi, puha túrós batyu

Csemerné Niki
Igazi, puha túrós batyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1054
Kalória
48.2g
Fehérje
165.1g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
200.8g
Víz
307g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
41.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.8 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1054 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.9 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8451.3 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    660.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    803.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a tejjel és a cukorral.
  2. A citromot lereszeljük és a reszelt héját használjuk. A többi hozzávalót beletesszük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Gyúrunk egy lágy kelt tésztát. Ha túl lágynak érezzük, adagolva tehetünk még hozzá lisztet, míg el nem éri a kellő állagot.
  3. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük kb. 30-40 perc alatt.
  4. Közben megcsináljuk a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A citromot lereszeljük, ennek a héját és levét is használjuk. A többi hozzávalót kikeverjük. Ha nem elég édes, teszünk még hozzá cukrot. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához, majd ezzel kész is vagyunk.
  5. Ha a tészta megkelt, (én minden kelt tésztát kétfelé veszek) kinyújtjuk kb. 3mm vastagra. És 8cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A közepére tegyünk egy evőkanál tölteléket. A 4 sarkát fogjuk össze és tekerjük meg.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk közel egymáshoz. Hagyjuk még a tepsiben kb. 20 percig kelni. Majd ezután kenjük le mindegyiket tojással.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek