túrófélék

Ricotta

A ricotta savóból készült friss, kissé édeskés olasz sajtféle. Tehén- és juhtejből egyaránt készítik, érettségi foka szerint lehet enyhébb vagy pikánsabb ízű. Számtalan édesség krémes alapanyaga, de egyáltalán nemcsak desszertekhez használják, hanem például szószokhoz, tészták töltelékéhez is.

Cottage cheese

A <strong>cottage cheese</strong> (darabos túró vagy friss sajt) tejalapú termék, amelyet enyhén savanyított tejből készítenek. Az alvadékot nem préselik, így a szemcsés állaga megmarad, és általában enyhén sós lében árulják. Semleges íze miatt sokféle módon felhasználható: akár édes gyümölcsökkel, akár sós zöldségekkel, tojással vagy fűszerekkel is harmonizál. Hűtve tárolandó, könnyen emészthető, és kiváló fehérjeforrás.

Körözött

A körözött egy magyar kence, aminek alapja a túró, amihez vöröshagyma, tejföl és fűszerek társulnak. Általában sóval, egész köménymaggal és pirospaprikával készül. Elkészítése sokféleképpen variálható: a tehéntúrót keverhetjük juhtúróval, tejföl helyett használhatunk natúr joghurtot, tehetünk bele csípős paprikát, mustárt, fokhagymát, vajat, tojást, kenőmájast is.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...