r
Nosalty Logó

Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 1258 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 5032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túrós csuszához

A harcsapaprikáshoz

Összesen 169 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    511 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1258 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.3 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8291.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2043.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    3180 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 5032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A túrós csuszához

  1. A csuszához a lisztet egy deszkára tesszük, a közepében mélyedést csinálunk, majd beleütjük a tojásokat. Egy villával óvatosan elkezdjük felverni a tojásokat, majd fokozatosan hozzákeverünk a lisztből. Amikor már elég sűrű a massza, kézzel egy gombóccá gyúrjuk, és nagyjából 10 percig dagasztjuk a tésztát. Majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percet pihentetjük.
  2. Ha eleget pihent, lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, hogy lássuk rajta keresztül a kezünket. Ekkor keresztben tenyérnyi csíkokat vágunk belőle, majd azokat kisebb téglalapokra szaggatjuk.
  3. Alaposan megsózott, lobogó vízbe tesszük a tésztát, majd 2 percig főzzük, és leszűrjük. A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben pörccé sütjük. A zsíron megmelegítjük a tejfölt, a tésztához keverjük, és végül a túrót is hozzáadjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, megsózzuk a csuszát.

A harcsapaprikáshoz

  1. A paprikáshoz felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, apró kockákra vágjuk a paprikákat és a paradicsomot is. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd alacsony lángon, fedő alatt, nagyjából 10 percen keresztül üvegesre dinszteljük a hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát, és közepes lángon 1-2 percig pirítjuk.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, majd hozzáadjuk a fűszereket, és alaposan elkeverjük az egészet. Visszatesszük a tűzre az edényt, és beletesszük a paprikát. Fedő alatt nagyjából 10-12 perc alatt puhára pároljuk, és hozzáadjuk a paradicsomot. Ezt további 5-7 percig főzzük fedő alatt, amíg a zöldségek teljesen szét nem esnek.
  3. Az alaphoz vizet öntünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig fedő alatt összefőzzük. Ha kész, levesszük róla a fedőt, és beletesszük a kockázott harcsát. Fedő nélkül 5-7 percig rotyogtatjuk, amíg a hal omlósra nem fő. Vigyázzunk, ne főzzük túl, mert akkor rágós lesz a harcsa.
  4. A túrós csuszát egy tálra szedjük, majd merünk rá a harcsapaprikásból is, Pörccel, hegyes erőssel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 8417
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával
Lakos Benedek 244 recept

Számomra valamiért mindig olyan dekadens dolognak tűnt a klasszikus harcsapaprikás tálalása: a túrós tészta, mint köret ehhez az érzéshez mondhatni, sokat hozzátett. De mégis valahogy így képes kiteljesedni ez az étel: a fűszeres, paprikás, szaftos hal tökéletesen illeszkedik az enyhén savanykás, túrós-tejfölös tésztához. Ez a harmonikus különcség teszi az abszolút kedvenc ételemmé a klasszikus harcsapaprikást, most pedig megmutatom, hogy szerintem miként néz ki a tökéletes elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek