r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 4150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Összesen 146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5489.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    1344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 146 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Aprítógépbe tesszük a kekszeket és a barna cukrot, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a robotgéphez, és összekeverjük a kekszmorzsával.
  3. Belenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljába egy kanál segítségével.
  4. Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a tölteléket.

túrókrém

  1. A nektarin, a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel mindent keverjünk össze egy nagy tálban.
  2. A nektarinok héját vékonyan irdaljuk be, majd forrázzuk le őket (így könnyedén lejön a héjuk). Pucoljuk meg, és magozzuk ki a csupasz barackokat. Végül négy darabot vágjunk apró kis kockákra, a másik négyet tegyük félre.
  3. Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük hozzá a túrós keverékhez. Adjuk hozzá a felkockázott barackokat is, majd jól keverjük el az egészet, és borítsuk a kekszes alapra.
  4. Hűtőben dermesszük legalább egy-két órát.

Barackzselé

  1. A nektarint, a cukrot és a citromlevet turmixoljuk le, majd mikróban egy perc alatt forrósítsuk fel ezt az elegyet. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük rá a kidermedt túrótorta tetejére, és egyengessük el szépen.
  2. Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőbe, mielőtt felvágnánk. Tálalás előtt dekoráljuk a tetejét friss gyümölcsökkel és mentával.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 1049
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barackos túrótorta
Gerzsenyi Flóra 203 recept

Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé – egyik kedvenc süteményváltozatunk a barackszezon idején. Különösen azt imádjuk benne, hogy egyensúlyban van benne a krémes töltelék és a ropogós kekszes alap, tökéletesen kiegészülve az édes-savanykás nektarinnal. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Kekszes alap

túrókrém

Barackzselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek