Fehér csokoládé

Fehér csokoládé

Leírás

A fehér csokoládé összetevői: kakaóvaj, tej és cukor. A hagyományos csokoládéval ellentétben a fehér csokoládé előállításánál a kakaómasszából kivonják a kakaóport és az így nyert kakaóvajat elegyítik tejjel és cukorral. A kakaóvaj olvadási pontja elég magas ahhoz, hogy a fehér csokoládé ne olvadjon meg szobahőmérsékleten. A fehér csokoládé halványsárga vagy elefántcsontszínű, mely ahhoz a tévhithez vezetett, hogy nem tartalmaz kakaót. Sokan nem is tartják igazi csokoládénak. Kereskedelmi mennyiségben az 1930-as években először a Nestlé gyártotta. Közvetlen fogyasztása mellett elsősorban édességek, sütemények készítésénél használják. Díszítésként is szolgál bevonatokon vagy reszelve pl. "parmezánsajtként" a spagetti-fagylalton.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

892 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek