cukorka, csokoládé

Marcipán

A marcipán igazi ünnepi különlegesség, de egész évben megtalálható az édességboltok és cukrászdák kínálatában. Mandulából és cukorból készülő, finom, formázható massza, ami önmagában is csemege, de sütemények, torták, bonbonok, sőt, ünnepi figurák alapja is lehet. Finom, puha, aromás – sokak kedvence!

Pillecukor

A pillecukor könnyed, szivacsos állagú cukorhab. Tipikus amerikai édesség, amit jellemzően szabadtűzön, nyársra tűzve megolvasztva esznek.

Nutella

A nutella egy kenyérre kenhető, a nugáthoz hasonló ízű és állagú édes krém. Összetevői: cukor, növényi olaj, pörkölt mogyoró, kakaó, tejpor, szójalecitin és vanília. Olaszországban, Piemontban, 1940-ben, Pietro Ferrero cukrász találta ki a kenhető finomságot, melyet eleinte egy nugát után,  „gianduja"-nak nevezett el, ami mogyoróból, cukorból és tortabevonóból állt. 1951-ben Ferrero módosított a recepten és az újabb terméket szuperkrém nugát-nak,  „supercrema gianduja"-nak hívta, majd 1964-ben megalkotta a  „nutella" műszót, mely az angol  „nut",  „hazelnut" (mogyoró) szóból és az olasz  „ella" képzőből áll.

Fehér csokoládé

A fehér csokoládé egy édesség, aminek összetevői: kakaóvaj, tej és cukor. A hagyományos csokoládéval ellentétben a fehér csokoládé előállításánál a kakaómasszából kivonják a kakaóport és az így nyert kakaóvajat elegyítik tejjel és cukorral. A kakaóvaj olvadási pontja elég magas ahhoz, hogy a fehér csokoládé ne olvadjon meg szobahőmérsékleten.

Roletti

A roletti általában fagylaltkelyhek és torták díszítéséhez használt ostya alapú cukrászati készítmény. Általában 15-25 cm hosszú, gyakran spirális mintázata van. Édes íze miatt sokan magában is szeretik fogyasztani.

Tejcsokoládé

A <strong>tejcsokoládé</strong> nemcsak finom, de számos ételben is sokoldalúan felhasználható. Különböző formákban készül : táblás csokoládé, pasztilla, krém vagy bevonó, és rengeteg országban gyártják, többek között Svájc, Belgium és Németország híres a prémium minőségű tejcsokoládéjáról.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...