cukorka, csokoládé
Marcipán
A marcipán igazi ünnepi különlegesség, de egész évben megtalálható az édességboltok és cukrászdák kínálatában. Mandulából és cukorból készülő, finom, formázható massza, ami önmagában is csemege, de sütemények, torták, bonbonok, sőt, ünnepi figurák alapja is lehet. Finom, puha, aromás – sokak kedvence!
Pillecukor
A pillecukor könnyed, szivacsos állagú cukorhab. Tipikus amerikai édesség, amit jellemzően szabadtűzön, nyársra tűzve megolvasztva esznek.
Nutella
A nutella egy kenyérre kenhető, a nugáthoz hasonló ízű és állagú édes krém. Összetevői: cukor, növényi olaj, pörkölt mogyoró, kakaó, tejpor, szójalecitin és vanília. Olaszországban, Piemontban, 1940-ben, Pietro Ferrero cukrász találta ki a kenhető finomságot, melyet eleinte egy nugát után, „gianduja"-nak nevezett el, ami mogyoróból, cukorból és tortabevonóból állt. 1951-ben Ferrero módosított a recepten és az újabb terméket szuperkrém nugát-nak, „supercrema gianduja"-nak hívta, majd 1964-ben megalkotta a „nutella" műszót, mely az angol „nut", „hazelnut" (mogyoró) szóból és az olasz „ella" képzőből áll.
Fehér csokoládé
A fehér csokoládé egy édesség, aminek összetevői: kakaóvaj, tej és cukor. A hagyományos csokoládéval ellentétben a fehér csokoládé előállításánál a kakaómasszából kivonják a kakaóport és az így nyert kakaóvajat elegyítik tejjel és cukorral. A kakaóvaj olvadási pontja elég magas ahhoz, hogy a fehér csokoládé ne olvadjon meg szobahőmérsékleten.
Roletti
A roletti általában fagylaltkelyhek és torták díszítéséhez használt ostya alapú cukrászati készítmény. Általában 15-25 cm hosszú, gyakran spirális mintázata van. Édes íze miatt sokan magában is szeretik fogyasztani.
Tejcsokoládé
A <strong>tejcsokoládé</strong> nemcsak finom, de számos ételben is sokoldalúan felhasználható. Különböző formákban készül : táblás csokoládé, pasztilla, krém vagy bevonó, és rengeteg országban gyártják, többek között Svájc, Belgium és Németország híres a prémium minőségű tejcsokoládéjáról.
Étcsokoládé
Az étcsokoládé a Dél-Amerikában őshonos kakaófa magjából, a kakaóbabból készül. Jellemzően vékony táblákban, bonbonként vagy forró italként fogyasztjuk. Jóval sötétebb színű, és kevésbé édes, mint a tejcsokoládé. Azonban a jó minőségű étcsokoládé sohasem keserű.
Címlapról ajánljuk
Mit főzzek ma? Klasszikus Jókai-bableves, fenséges csirkepaprikás és kókuszos szaloncukor...
Méltó fogások az adventi időszakra: klasszikus, laktató levessel és csirkepaprikással, valamint házi szaloncukorral készülődünk.
NosaltyNosalty-kvíz: Te felismered ezeket a népszerű belsőségeket?
A belsőségek világa nem mindenkinek jön be – és ez teljesen rendben van. De ha te azok közé tartozol, akik rajonganak értük, akkor ez a kvíz gyerekjáték lesz. Képfelismerős kvíz következik!
NosaltyA táplálkozási szakértők szerint ezek az ételek sokkal jobbak fagyasztva,...
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
NosaltyLegnépszerűbb cikkek
4 élelmiszer, ami tiltólistára kell, hogy kerüljön 50 év felett,...
50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
Áron alul kínálja a Penny a Tefal konyhai eszközét, mely...
A decemberi időszak sok háztartásban sütés-főzéssel telik. Az adventi aprósütemények, na meg a karácsonyi asztal desszertjeinek elkészítését könnyíti meg a Pennyben kapható Tefal konyhai eszköz, amit most különösen kedvező áron szerezhetünk be.
Ezt a magyar vörösbort választották a világ legjobbjának
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Top Receptek
Karácsonyi rögtön puha mézeskalács
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Klasszikus hagyományos bejgli
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Klasszikus töltött káposzta
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...