r
Nosalty Logó

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Lakos Benedek
Duhaj-szelet (Benedek-szelet)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

961
Kalória
15.1g
Fehérje
92.4g
Szénhidrátok
61g
Zsír
75.3g
Víz
146.3g
Koleszterin
5.6g
Rost
56.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 9588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    609.9 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16581.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    3044 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2948 mg
  • Nátrium
    9743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    147 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 9588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és kakaót egy tálban elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a cukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat kézzel enyhén felverjük, hogy világosabb színt kapjon a keverék. Ekkor hozzáadjuk az olajat, majd az egészet simára keverjük.
  3. A nedves keverékhez szitáljuk a száraz alapanyagok felét, elkeverjük, majd jöhet a sör fele, és így még egyszer a két folyamat. A végére sűrűbb, de önthető masszát kapunk.
  4. Egy mély gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben vagyjából 30 percig sütjük, mielőtt kivesszük, túpróbát végzünk.
  5. A piskótát hagyjuk egy kicsit a tepsiben hűlni, majd fejjel lefelé sütőrácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor a széleit egyenesre vágjuk, majd keresztben három egyenlő téglalapra szeljük.

A krémhez és összeállításhoz

  1. A lapok felszínét megkenjük amarettóval.
  2. A tejszínt felforrósítjuk (de ne forraljuk fel), majd ráöntjük a darabokra tört fehér csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percet pihenni, majd kézi habverővel simára keverjük. A tálat ekkor gőz fölé tesszük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott krémfehérsajtot. Egy kicsit kevergetjük, míg a sajt meg nem olvad, majd botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a keveréket.
  3. Fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen kihűljön és besűrűsödjön. Ekkor kézi habverővel felverjük, és ha már habos, fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatint. Keményebb krémet kell kapnunk, amit habzsákba töltünk.
  4. Az alsó lapra körbe nyomunk a krémből egy karámot majd megtöltjük a lapot úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv. Ide belekanalazzuk a lekvár felét. Jöhet a második lap, azzal hasonlóan járunk el. Az utolsó lapot is feltesszük és a maradék krémmel díszítjük. Megszórhatjuk egy kevés őrölt kávéval, de meggyszemekkel is dekorálhatjuk. Frissen is szelhető, de pár órával később még finomabb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában barna sör található, ettől lesz igazán szaftos, bár a sütemény méretei miatt is megérdemli ezt az elnevezést.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)