r
Nosalty Logó

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Duhaj-szelet (Benedek-szelet)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 9588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    609.9 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16581.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    3044 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2948 mg
  • Nátrium
    9743 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    147 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 9588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és kakaót egy tálban elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a cukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat kézzel enyhén felverjük, hogy világosabb színt kapjon a keverék. Ekkor hozzáadjuk az olajat, majd az egészet simára keverjük.
  3. A nedves keverékhez szitáljuk a száraz alapanyagok felét, elkeverjük, majd jöhet a sör fele, és így még egyszer a két folyamat. A végére sűrűbb, de önthető masszát kapunk.
  4. Egy mély gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben vagyjából 30 percig sütjük, mielőtt kivesszük, túpróbát végzünk.
  5. A piskótát hagyjuk egy kicsit a tepsiben hűlni, majd fejjel lefelé sütőrácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor a széleit egyenesre vágjuk, majd keresztben három egyenlő téglalapra szeljük.

A krémhez és összeállításhoz

  1. A lapok felszínét megkenjük amarettóval.
  2. A tejszínt felforrósítjuk (de ne forraljuk fel), majd ráöntjük a darabokra tört fehér csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percet pihenni, majd kézi habverővel simára keverjük. A tálat ekkor gőz fölé tesszük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott krémfehérsajtot. Egy kicsit kevergetjük, míg a sajt meg nem olvad, majd botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a keveréket.
  3. Fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen kihűljön és besűrűsödjön. Ekkor kézi habverővel felverjük, és ha már habos, fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatint. Keményebb krémet kell kapnunk, amit habzsákba töltünk.
  4. Az alsó lapra körbe nyomunk a krémből egy karámot majd megtöltjük a lapot úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv. Ide belekanalazzuk a lekvár felét. Jöhet a második lap, azzal hasonlóan járunk el. Az utolsó lapot is feltesszük és a maradék krémmel díszítjük. Megszórhatjuk egy kevés őrölt kávéval, de meggyszemekkel is dekorálhatjuk. Frissen is szelhető, de pár órával később még finomabb lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7001
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 14.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Duhaj-szelet (Benedek-szelet)
Lakos Benedek 264 recept

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában barna sör található, ettől lesz igazán szaftos, bár a sütemény méretei miatt is megérdemli ezt az elnevezést.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek