r
Nosalty Logó

Raffaello-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Raffaello-szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztához robotgépben kihabosítjuk a 7 db tojásfehérjét, közben 3 evőkanál finomszemcséjű cukrot hozzáadagolunk, hogy jó kemény legyen.
  3. Ezt félretesszük egy másik tálba, és mehet az üstbe a 4 tojássárgája, a 3 ek olvasztott vaj és a 4 ek cukor, amit fehér habbá keverünk, aztán alacsony fokozaton ehhez adagoljuk hozzá, kanalanként a mandulalisztet, majd spatulával, nagy mozdulatokkal, hogy habos maradjon, a tojásfehérjét.
  4. A massza mehet egy sütőpapírral kibélelt lapos sütőtálcára min. 40x36 cm-esre, habkártyával lapítsuk el egyenletesre a tetejét.
  5. Tegyük sütőbe a tésztát úgy 15 percre, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Ha elkészült az alaptészta, vegyük ki a sütőből picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le a papírról. A széleket egyenesítsük ki, vagyis késsel vágjuk le, és a hosszabb oldala felől harmadoljuk a mandulás piskótát.

A házi pudinghoz

  1. Miközben sül a tészta, készítsünk házi pudingot. A tojássárgáját keverjük simára cukorral, vanília és/vagy mandulakivonattal, étkezési keményítővel, majd húzzuk fel mandula- vagy sima tejjel, ekkor mehet a tűzre. Forraljuk be folyamatos habverővel keverés mellett, ha besűrűsödött, adjuk hozzá a vajat, ettől krémes és fényes lesz, majd keverjük bele a kockákra tördelt fehércsokit.

A díszítéshez

  1. A háromból egy sütilapot tegyünk egy tálra, kenjük meg a puding picit több, mint egyharmadával, mehet rá a következő sütilap és újabb pudingréteg. Végül megint egy sütilap és puding.
  2. A süti tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, pirított mandulával, és díszítésképpen mehet pár Raffaello golyó is, nálam ez házi készítésű volt.
  3. A sütit jól hűtsük be, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Hosszúkás szeleteket vágjunk belőle, tejszínhabbal tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 780
  • 7 napos nézettség: 1088
  • Össznézettség: 887
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Ajánló

A tésztát darált mandula vagy mandulaliszt helyett kókuszreszelékkel is megsüthetitek, akkor még intenzívebb kókuszos lesz a sütitek. A Raffaello-szelet készítéséről írtam cikket is, keressétek a Nosalty oldalán.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek