r
Nosalty Logó

Diós bajadéra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Diós bajadéra
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 7698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    480.2 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 7698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Elkészítés

Sötét lapok

  1. A sötét lapokhoz a vizet elkeverjük a cukorral, és olvadásig melegítjük. Hozzáadjuk a vajat, majd elolvasztjuk. Ezután tördeljük bele a csokoládét, amit szintén elolvasztunk. Hozzáadjuk a diót és elkeverjük. Végül a háztartási kekszet is belekeverjük.
  2. A kapott masszát (lemérve) kétfelé osztjuk, majd egy A/4-es irattartó fóliában kinyújtjuk őket (ennek hiányában két sütőpapír között tudjuk kinyújtani).

Világos lapok

  1. A fehér lapokat ugyanígy készítjük el az étcsokoládé helyett fehér csokoládéval.

Összeállítás

  1. A fólia 2 zárt oldalát késsel felhasítjuk. Egy tálcára sütőpapírt helyezünk, amire elsőként egy sötét lapot teszünk. Erre helyezünk egy világosat, majd ismét egy sötétet, és befejezésként az utolsó, világos lapot.
  2. A sütemény tetejét óvatosan végigsodorjuk egy sodrófával, majd ráhelyezünk egy tepsit, amibe nehezéket (pl. lisztet) is tehetünk. Hűtőszekrénybe helyezzük legalább 2 órára.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ehhez használhatunk egy kevés zsiradékot (pl.: vaj, kókuszolaj). A csokoládét a sütemény tetejére öntjük és elosztjuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 20332
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós bajadéra
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A bajadéra klasszikus, horvát sütemény, amit a Balkánon hagyományosan karácsonykor készítenek. Készülhet mandulával és dióval is. Változata a bela bajadera, ami csak fehér lapokból áll. A felhasznált víz mennyisége lehet több-kevesebb alapanyagtól függően - a lényeg, hogy a lapok ne törjenek. Nagyon finom!

Hozzávalók

Sötét lapok

Világos lapok

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek