r
Nosalty Logó

Red velvet csigák

Lakos Benedek
Red velvet csigák: piros kelt tésztából sütött csigák, krémsajtos töltelékkel, olvasztott fehér csokoládéval tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

635
Kalória
14.4g
Fehérje
77.5g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
14g
Víz
70.3g
Koleszterin
3g
Rost
26.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 5071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5583.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 5071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, tejet, tojássárgájákat és a puha vajat. Az ételfestéket némi tejjel elkeverve, az élesztőtől külön adjuk a többi hozzávalóhoz.
  2. Az alapanyagokból egységes masszát gyúrunk, majd a gombócot géppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg fényes, feszes nem lesz a felszíne. Kivajazott tálba tesszük, a tészta felületét is bekenjük vajjal, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez és díszítéshez

  1. A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, míg enyhén barna és illatos nem lesz. Egy tálba öntjük, kihűtjük, majd késes aprítóban porrá daráljuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a krémsajtot, porcukrot, darált mandulát, vaníliát és a frissen reszelt citromhéjat.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta közepén üresen hagyunk egy kétujjnyi sávot, a többi részén pedig eloszlatjuk a mandulás krémsajtot. Kétoldalról felcsavarjuk a tésztát, hogy középen, az üres sávnál találkozzanak.
  4. Recés késsel kétujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd sütőpapíros tepsire fektetjük őket. A csigák alját kissé megnyomhatjuk-megnyújthatjuk, hogy szív alakjuk legyen.
  5. A csigákat lefedve 30 percig kelesztjük, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk. Így sütjük őket 20 percig, majd további 15 percig fólia nélkül.
  6. A megsült csigákat rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept kiváló választás, ha kedveskednénk szívünk választottjának Valentin-nap vagy bármilyen más különleges esemény alkalmából.

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...