r
Nosalty Logó

Anyák napi madeleine

Gerzsenyi Flóra
Anyák napi madeleine
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Madeleine

Dekoráció

197
Kalória
2.5g
Fehérje
22.7g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
11.4g
Víz
52.4g
Koleszterin
297.2mg
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Madeleine

Dekoráció

Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Madeleine

Dekoráció

Összesen 2373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Madeleine

Dekoráció

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 2373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

Madeleine

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső fokozaton.
  2. Az egész tojásokat a kristálycukorral és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük.
  3. Folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az előzőleg már megolvasztott és enyhén kihűlt vajat.
  4. Hozzászitáljuk a lisztet és egy csipet sót.
  5. Belereszeljük egy a citrom héját, és mehet bele egy citrom fél leve is.
  6. Keverjük csomómentesre spatulával vagy habverővel, majd takarjuk le, és 10-15 percet hagyjuk állni a tésztát. Pihentetés után töltsük habzsákba (de kiskanállal is adagolhatjuk).
  7. A szilikonformát töltés előtt kicsit megszórjuk porcukorral (ez sülés közben finoman rákaramellizálódik a kis sütikre). A tésztát kb. 3/4-ig a kagylóformákba töltjük.
  8. 10 percre betoljuk őket az előmelegített sütőbe, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni őket.

Dekoráció

  1. A csokoládét és tejszín gőz fölött összeolvasztjuk. Egy tipp: csepegtessünk egy kevés fehér ételfestéket a csokihoz, ettől sokkal fehérebb lesz a színe és szebben be is vonja a kagylókat. (Használhatunk más színezéket is nyugodtan.)
  2. Az elkészült mázba a madeleineket srégen megmártjuk és megszórjuk a számunkra tetszőleges dekorációkkal. Mi szárított málnát, habcsók port és cukorgyöngyöt használhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a kagyló alakú, francia aprósütemények végtelenül egyszerűek, közben mégis cukrászdai élményt nyújtanak. A könnyed, levegős tészta szinte elolvad a szánkban, a csokoládés máz kellemes édességet kölcsönöz a süteménynek. Kerülhet rá dekorációként cukorgyöngy vagy szárított gyümölcs (például málna), ezzel még ünnepibbé tehetjük őket. Igazán különleges ajándék lehet, mondjuk anyák napjára.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A nagyi tippje: így lesz a legfinomabb a retró gyümölcstorta

A retró gyümölcstorta egy igazán nosztalgikus, szívet melengető sütemény, amiből akkor is lecsúszik egy-egy szelet, ha nem ez a kedvencünk. A nagyi foteljéből a legjobb enni, de ha erre most nincs lehetőség, akkor se csüggedjünk, mert Napi Tippünkkel a mienk lesz a legfinomabb a retró gyümölcstorta!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...