r
Nosalty Logó

Kókuszos joghurttorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Kókuszos joghurttorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 805 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 805 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 276 Kcal

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszhez és a tejhez. A tej helyett használhatunk növényi tejet is. Darált keksznek karamellás teasüteményt használtam, de zabkeksszel vagy háztartási keksszel is elkészíthető.
  2. Összekeverjük a kekszes keveréket, majd egy 20-25 cm átmérőjű tortaformába szórjuk. Egy sima aljú pohárral elkezdjük lelapogatni, amíg tömör és sima nem lesz. A tortaformát kibélelhetjük fóliával, hogy biztos ne tapadjon oda a formához, de anélkül is készíthető. Ha ezzel megvagyunk, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A joghurtot egy főzőedénybe kimérejük, hozzáadjuk a kókuszt, a cukrot, a vaníliát és a zselatint. Alaposan elkeverjük, majd közepes hőfokon felmelegítjük. Nem szükséges felforralni, csupán a zselatint olvasztjuk meg benne.
  4. Hagyjuk kihűlni, közben megolvasztjuk a csokit a vajjal.
  5. Ha a joghurtkrém kihűlt, ráöntjük a formában lévő kekszes aljra. Ezután mehet rá a csokiöntet, ha már kicsit kihűlt az is.
  6. Ha több vajat adunk a csokihoz, folyósabb lesz a krém a tetején.
  7. Az egészet pár órára a hűtőbe tesszük, kb 2-3 óra múlva pedig szeletelhető is.
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 12203
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos joghurttorta sütés nélkül
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.