Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tiramisu

Epres tiramisu
Epres tiramisu
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu egy mennyei édesség, ezt tudjuk. Finom krém, és ízes szirupban csobbanó piskóta tökéletes kombinációja, nevéhez méltó módon bármikor feldobja az embert. Hogy lehet-e fokozni? Még szép! Például ha fehér csokival és eperrel bolondítjuk meg, máris megkapjuk az egyik legistenibb tavaszi/nyári desszertet. Eperszezonban kötelező jelleggel ki KELL próbálnotok! :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A mascarponét és a tejszínt (amit nem kell külön felverni) összekeverjük robotgéppel, majd a kissé kihűlt, olvadt csokoládét is hozzáadjuk.
  2. Az epret leturmixoljuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  3. Elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, citromhéjat és a citromlevet, és megfürdetjük benne a babapiskótákat. Vigyázzunk, ne áztassuk agyon!
  4. Jöhet a rétegezés. A kiválasztott tál aljára egy kevés krémet teszünk, majd egy sor áztatott babapiskóta következik. Így folytatjuk, míg el nem fogy a krém, esetleg a hely. A tál tetejére krém kerüljön.
  5. Meghintjük a tetejét kakaóporral, majd hűtőbe tesszük egy-két órára. Friss eperrel vagy eperszósszal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookkisasszony

Mióta szakács: 2017.07.19.
1 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tiramisu eperrel, epermisu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
fehér csokoládé 200 g
habtejszín 100 ml
mascarpone 300 g
eper 450 g
cukor 100 g
víz 200 ml
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
babapiskóta 200 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek