r
Nosalty Logó

Flóra-szelet, azaz millionaire-, másnéven államcsőd-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Flóra-szelet, azaz millionaire-, másnéven államcsőd-szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pisztáciás piskóta

Citrusos-kecskesajtkrém

Bazsalikomos-málnás zselé

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pisztáciás piskóta

Citrusos-kecskesajtkrém

Bazsalikomos-málnás zselé

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

Összesen 5429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pisztáciás piskóta

Citrusos-kecskesajtkrém

Bazsalikomos-málnás zselé

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    337.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5993.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2544 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2800 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7822 micro
Összesen 5429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Pisztáciás piskóta

Citrusos-kecskesajtkrém

Bazsalikomos-málnás zselé

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

Elkészítés

Pisztáciás piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a jó alaposan ledarált pisztáciát, a sütőport és egy csipet sót.
  2. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat és ételfestéket, és óvatosan elkeverjük az egészet. Két közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk a tésztát, és elsimítjuk kb. 1 cm vastagon, és 170 C°-on 20 percig sütjük, amíg szép egyenletesen megsül és picit megbarnul a teteje.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk három egyenlő négyzetre. A maradék tésztát fagyasszuk le, jó lesz még pohárkrémbe vagy kókuszgolyóba.

Citrusos-kecskesajtkrém

  1. A krémhez a habtejszínt a lágy kecskesajttal, mascarponéval, kevés porcukorral, a vaníliával és jó sok citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Facsarjunk bele annyi citromlevet hogy kellően savanykás legyen és harmonizáljanak az ízek egymással.
  3. Kevés zselatinfixszel javíthatunk az állagán, ha lágy lenne. Töltsük habzsákba, és tegyük a hűtőszekrénybe állni!

Bazsalikomos-málnás zselé

  1. A málnazseléhez a fagyasztott málnát, egy marék friss málnával, a málnadzsemmel, a citromlével összemelegítjük, majd forrás után hozzáadjuk a bazsalikomleveleket. Eközben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. A málnás alapot leturmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk (hogy magmentes legyen), visszatesszük a tűzre, alacsony lángon és bel tesszük a zselatinlapokat egyesével, amíg felolvadnak.
  3. Fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni, és felhasználásig szobahőmérsékleten tároljuk.

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

  1. A cukorból és pár csepp vízből karamellt készítünk, majd hozzáadjuk az előzőleg kicsit megmikrózott pisztáciát (ez azért fontos, mert a hideg pisztácia lehűtené a karamellt és nem vonná be szépen a magokat) belekeverjük, megsózzuk majd egy sütőpapíros tepsire borítjuk és elsimítjuk, amennyire tudjuk.
  2. Miután teljesen kidermedt, apróra vágjuk majd ledaráljuk durvára. Felhasználásig félretesszük.
  3. A ganache-hoz a fehércsokoládét és a tejszínt összemelegítjük, majd kissé temperáljuk (kevergetve hűtjük). Ha nagyon fel akarunk vágni, tehetünk bele ehető csillámot vagy aranyport is. A ganache-t az összeállítás utolsó fázisában készítsük el, hogy ne dermedjen vissza .
  4. Összeállítás: egy négyszögletű rozsdamentes tortaformában (opciónális) letesszük az első piskótát. Minden piskótalapot kenjünk meg egy kevés cukorsziruppal vagy cukros vizzel, (langyos víz plusz cukor) hogy ne legyenek szárazak.
  5. Erre jöhet a kecskesajtkrém szépen elsimítva, majd kanalazzunk rá a zseléből és ezt is egyengessük el. Majd újabb piskóta következik kecskesajtkrém, zselé, végül piskótával zárjuk.
  6. 4-5 órára hűtőbe tesszük állni, vagy akár egy egész éjszakára. Ezután megkenjük a fehércsokoládé-ganache-sal a süteményünk tetejét és megszórjuk a pisztácia grillázzsal.
  7. Visszatesszük a hűtőbe még egy órára, majd körbemelegítjük a formát cukrászpisztollyal, és óvatosan levesszük a süteményről. Málnával és bazsalikomlevelekkel díszítjük és kedvünk és ízlésünk szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 4179
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 11.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Flóra-szelet, azaz millionaire-, másnéven államcsőd-szelet
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Íme a millionaire-szelet, ami nem csak kiváltságosoknak adatik meg, igaz kisebb anyagi csőd mire az ember bevásárol hozzá, de manapság mihez nem. Viszont ez a sütemény minden egyes fillért megér: különleges, látványos és elképesztő ízorgia. Amit kínál, az egy réteg könnyed, puha pisztáciás piskóta, egy réteg karakteres, citrusos kecskesajtkrém, egy réteg frissítő, bazsalikomos málnászselé, tetején pedig fehércsokoládé-ganache-sal és pisztáciagrillázzsal kecsegtet. Higgyétek el, ezért megéri csődbe menni!

Hozzávalók

Pisztáciás piskóta

Citrusos-kecskesajtkrém

Bazsalikomos-málnás zselé

Pisztáciagrillázs, fehércsoki-ganche, dekoráció, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek