r
Nosalty Logó

Citromos-fehércsokoládés répaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Citromos-fehércsokoládés répaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    1290 micro
  • β-karotin
    3338 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    493.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    188 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    3577 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941.6 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3852 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1854 micro
  • α-karotin
    7738 micro
  • β-karotin
    20025 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1766 micro
Összesen 8575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához összevegyítjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
  2. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a répát, az apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat és az egészet összeforgatjuk a lisztes - diós keverékkel. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20 x 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsiben, külön - külön 180 °C - on kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. Ha a répás lapok kihűltek, betöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.

Krém

  1. A lisztet simára keverjük a tejjel és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a héját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 10219
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Citromos-fehércsokoládés répaszelet
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek