r
Nosalty Logó

Mascarpone- és epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vinky
Mascarpone- és epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    393.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 5066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyesével a tojássárgájákat is, közben robotgéppel elkeverjük őket.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a keveréket is hozzákanalazzuk a tésztához.
  3. Előmelegített sütőben 150 C° körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. A krémhez először a tejszín felét felmelegítjük, és belekockázzuk a csokit, hogy felolvadjon.
  2. Közben a maradék tejszínt a cukorral habbá verjük.
  3. A felolvadt csokit a mascarponéval, a zselatinfixszel és a vaníliás cukorral egyneművé keverjük, majd óvatosan a tejszínt is hozzákeverjük.
  4. Amíg a piskóta megsül és kihűl, a hűtőbe rakjuk.
  5. A kihűlt piskótát félbevágjuk, és az alsó felét megkenjük a krém egyharmadával. Ezt telepakoljuk eperrel, majd mehet rá a krém következő egyharmada és a piskóta teteje. A tortát bevonjuk a maradék krémmel és kidíszítjük eperrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 24953
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk