r
Nosalty Logó

Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel

Lakos Benedek
Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

701
Kalória
12g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
66.4g
Víz
123.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 5610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    637 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A grillázshoz

  1. A diót durvára vágjuk, a cukrot pedig egy nagy serpenyőbe öntjük. Előkészítünk egy tepsit, két sütőpapírt és egy sodrófát. A cukrot közepes lángon melegítjük a serpenyőben, és amikor elkezd olvadni, az edényt mozgatva gondoskodunk róla, hogy egyenletesen karamellizálódjon a cukor. Ha mélybarna és karamellás illatú, levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a diót. A masszát a sütőpapíros tepsire öntjük, ráhelyezzük a másik papírt és a sodrófával laposra nyújtjuk. Hagyjuk kihűlni, és egy részét apróra törjük. Tetszőleges mennyiségűt használhatunk belőle a süteményben, de nagyjából 60-80 gramm az ajánlott mennyiség.

A piskótához

  1. A barnított vajhoz fogunk egy egész tömb vajat, majd kockákra vágjuk és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz. A barnított vajat tegyük át rögtön egy tálba, majd hagyjuk teljesen megszilárdulni. Ebből mérjük ki a süteményhez szükséges mennyiséget.
  2. A vajat kihabosítjuk a cukorral, amíg világos színt nem kap a keverék. Ekkor hozzáadjuk egyenként a két tojást (mindig várjuk meg, hogy teljesen felvegye az előzőt a massza).
  3. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és őrölt kávéval. A kefirt elkeverjük az instant kávéval. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros alaphoz először a liszt harmadát, majd a kefir felét, utána még egy harmad lisztet, végül pedig a megmaradt kefirt és lisztet. Hozzáforgatjuk az aprított grillázst is.
  4. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, majd kibéleljük sütőpapírral. Elegyengetjük benne a masszát, majd hőlégkeveréssel 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 20 percig sütjük, mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát. Rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

A kecskesajtos krémhez

  1. A kecskesajtról levágjuk a penészes kérget, majd a sajtot kockákra vágjuk. A csokoládét egy hőálló tálba törjük, a tejszínt pedig felmelegítjük (ne forraljuk fel, de legyen jó meleg).
  2. A meleg tejszínt a csokoládéra öntjük, majd hagyjuk 5 percig állni. Ekkor egy habverővel simára keverjük. Ha nem lenne elég meleg, visszatesszük a tálat egy forró vízzel megtöltött kislábosra, és gőz fölött felmelegítjük.
  3. A meleg tejszínes keverékbe beletesszük a kecskesajtot, majd egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 20 percre.
  4. A hideg, megdermedt krémet kézi mixerrel felverjük, amíg sűrű és habos nem lesz. A kihűlt piskótára kenjük, majd reszelt citromhéjjal, citromfűvel és kávébabokkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy hangulatos belvárosi bisztróban kóstoltam életem eddig legizgalmasabb desszertjét, amely többek között egy kecskesajtos-fehércsokis mousse-t és egy kávés piskótát tartalmazott. A kombináció szokatlansága arra kéztetett, hogy én magam is alkossak egy ilyen ízekben pompázó édességet, így született meg az alábbi recept. Talán nem a legegyszerűbb sütemény, de mindenképpen megéri kipróbálni – ha készen álltok egy kalandra, mindenképpen kóstoljátok meg!

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek