r
Nosalty Logó

Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 701 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 5610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 701 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Elkészítés

A grillázshoz

  1. A diót durvára vágjuk, a cukrot pedig egy nagy serpenyőbe öntjük. Előkészítünk egy tepsit, két sütőpapírt és egy sodrófát. A cukrot közepes lángon melegítjük a serpenyőben, és amikor elkezd olvadni, az edényt mozgatva gondoskodunk róla, hogy egyenletesen karamellizálódjon a cukor. Ha mélybarna és karamellás illatú, levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a diót. A masszát a sütőpapíros tepsire öntjük, ráhelyezzük a másik papírt és a sodrófával laposra nyújtjuk. Hagyjuk kihűlni, és egy részét apróra törjük. Tetszőleges mennyiségűt használhatunk belőle a süteményben, de nagyjából 60-80 gramm az ajánlott mennyiség.

A piskótához

  1. A barnított vajhoz fogunk egy egész tömb vajat, majd kockákra vágjuk és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz. A barnított vajat tegyük át rögtön egy tálba, majd hagyjuk teljesen megszilárdulni. Ebből mérjük ki a süteményhez szükséges mennyiséget.
  2. A vajat kihabosítjuk a cukorral, amíg világos színt nem kap a keverék. Ekkor hozzáadjuk egyenként a két tojást (mindig várjuk meg, hogy teljesen felvegye az előzőt a massza).
  3. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és őrölt kávéval. A kefirt elkeverjük az instant kávéval. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros alaphoz először a liszt harmadát, majd a kefir felét, utána még egy harmad lisztet, végül pedig a megmaradt kefirt és lisztet. Hozzáforgatjuk az aprított grillázst is.
  4. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, majd kibéleljük sütőpapírral. Elegyengetjük benne a masszát, majd hőlégkeveréssel 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 20 percig sütjük, mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát. Rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

A kecskesajtos krémhez

  1. A kecskesajtról levágjuk a penészes kérget, majd a sajtot kockákra vágjuk. A csokoládét egy hőálló tálba törjük, a tejszínt pedig felmelegítjük (ne forraljuk fel, de legyen jó meleg).
  2. A meleg tejszínt a csokoládéra öntjük, majd hagyjuk 5 percig állni. Ekkor egy habverővel simára keverjük. Ha nem lenne elég meleg, visszatesszük a tálat egy forró vízzel megtöltött kislábosra, és gőz fölött felmelegítjük.
  3. A meleg tejszínes keverékbe beletesszük a kecskesajtot, majd egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 20 percre.
  4. A hideg, megdermedt krémet kézi mixerrel felverjük, amíg sűrű és habos nem lesz. A kihűlt piskótára kenjük, majd reszelt citromhéjjal, citromfűvel és kávébabokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 268
  • Össznézettség: 2267
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Kávés álomszelet kecskesajtos krémmel
Lakos Benedek 255 recept

Egy hangulatos belvárosi bisztróban kóstoltam életem eddig legizgalmasabb desszertjét, amely többek között egy kecskesajtos-fehércsokis mousse-t és egy kávés piskótát tartalmazott. A kombináció szokatlansága arra kéztetett, hogy én magam is alkossak egy ilyen ízekben pompázó édességet, így született meg az alábbi recept. Talán nem a legegyszerűbb sütemény, de mindenképpen megéri kipróbálni – ha készen álltok egy kalandra, mindenképpen kóstoljátok meg!

Hozzávalók

A grillázshoz

A piskótához

A kecskesajtos krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek